Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lazio v oslabení vstřelilo 3 branky, Seedorf začal na lavičce AC vítězně

Řím – Dominance Juventusu v italské lize pokračuje. Obhájce titulu vyhrál již po dvanácté v řadě, když na domácím hřišti přestřílel Sampdorii 4:2, a v čele tabulky si drží osmibodový náskok před AS Řím. Ten si rovněž připsal tři body po výhře 3:0 nad předposledním Livornem. Vítězně začal své trenérské působení v AC Milán Clarence Seedorf, jehož svěřenci porazili Veronu 1:0. Velký obrat předvedlo Lazio, které v oslabení dokázalo vstřelit tři branky Udine a zvítězit 3:2. 

Slavící hráči AS Řím
zdroj: imago sportfotodienst

Domácí Udine v zápase s Laziem dvakrát vedlo, ale Římané dokázali vždy srovnat, přestože od 54. minuty hrálo bez vyloučeného Onaziho. Vítězný gól dal v 90. minutě Hernanes. Udine se momentálně hodně trápí a z posledních devíti zápasů získalo pouhých sedm bodů. Tentokrát mělo velkou šanci posunout se v tabulce výše, než je momentální 15. příčka. Po penaltě Di Nataleho vedlo, navíc hrálo téměř celý druhý poločas přesilovou hru.

Jenže nejprve hráči Udine darovali soupeři penaltu, Agyemang-Badu sice brzy vrátil domácím vedení, ale osm minut před koncem přišel další "dárek" pro hosty. Gólman Brkič vyboxoval míč přímo do Lazzariho, od kterého se odrazil míč do vlastní branky. Bylo srovnáno a Lazio nabídnutou šanci využilo, když v závěru Hernanes parádní ranou zařídil vítězství. Podobný kousek jako Laziu se povedl v této sezoně italské ligy ještě Interu Milán, který v říjnu v oslabení skóroval třikrát proti Turínu a vybojoval remízu 3:3

Juventus dál válí

Obhájce titulu Juventus se dostal do vedení v 19. minutě, kdy Arturo Vidal vyzrál na ofsajdovou past a přihrávku Paula Pogby lehce usměrnil k levé tyči. Za dalších pět minut už to bylo 2:0 díky hlavičce Fernanda Llorenteho po rohovém kopu. Španělský útočník se ve dvou zápasech trefil už potřetí.

Hosté utkání zdramatizovali v 38. minutě po vlastní brance Andrey Barzagliho, ještě do přestávky ale vrátil "Staré dámě" dvougólové vedení z penalty znovu Vidal, který byl předtím sám faulován. Šestadvacetiletý chilský reprezentant tak ztrácí s deseti góly jednu trefu na nejlepšího střelce Juventusu Carlose Téveze. Po změně stran ještě vrátil Sampdorii naději Manolo Gabbiadini, ale dvanáct minut před koncem Pogba zpečetil výhru domácích.

Juventus se stal prvním klubem v historii italské ligy, který dokázal z prvních dvaceti zápasů sezony osmnáct vyhrát. V elitních evropských soutěžích se to povedlo jen Barceloně a Chelsea.

Za AS Řím otevřel skóre v šesté minutě Mattia Destro, jenž si v šestém utkání sezony, do kterého nastoupil, připsal čtvrtou branku. Půl hodiny nato zvýšil na rozdíl dvou gólů Nizozemec Kevin Strootman a dvanáct minut před koncem zápasu se trefil i srbský útočník Adem Ljajič.

Clarence Seedorf na lavičce AC Milán
zdroj: AP Photo autor: Luca Bruno

Seedorfovo AC porazilo hubeně Boloňu

Seedorf ukončil hráčskou kariéru a oficiálně převzal Milán po Massimilianovi Allegrim, který byl vedením odvolán. Po desetiletém působení na San Siru si však Seedorf nepotřeboval zvykat a hned ukázal, že by mohl být pro AC správnou volbou.

Do hry poslal všechny ofenzivní hvězdy a Milán utkání dominoval. Trápil se však s koncovkou. V šancích domácí hráči buď mířili mimo, nebo je obětaví hosté dokázali zablokovat. Vysvobození přišlo devět minut před koncem, kdy Kaká vybojoval penaltu a Balotelli ji proměnil.

Boloňa uhrála v nastavení remízu s Neapolí

V oslabení se prosadila také Boloňa a vybojovala tak v nastavení remízu 2:2 s favorizovanou Neapolí. Neapol přitom v průběhu zápasu zásluhou gólu a asistence Higuaína otočila skóre a směřovala za výhrou, zvláště když byl šest minut před koncem vyloučen domácí Koné. Jenže v nastavení se prosadil podruhé v utkání Bianchi a zařídil dělbu bodů.

Ani další změna trenéra nepomohla Catanii, která doma prohrála 0:3 s Fiorentinou. Staronový trenér Roland Maran, který nahradil Luigiho De Caniu, tak zůstává s týmem na dně tabulky.

Český reprezentant Jaroslav Plašil odehrál za Catanii celé utkání. Fiorentině zajistil výhru dvěma góly Matri, který "fialky" posílil teprve v tomto týdnu na hostování z AC Milán.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:

Udine - Lazio Řím 2:3 (8. Di Natale z pen., 68. Agyemang-Badu - 62. Candreva z pen., 82. vlastní Lazzari, 90. Hernanes), Bergamo - Cagliari 1:0 (68. Bonaventura), Boloňa - Neapol 2:2 (37. a 90.+1 Bianchi - 62. Higuaín z pen., 80. Callejon), Catania - Fiorentina 0:3 (28. a 41. Matri, 25. M. Fernandez), Chievo - Parma 1:2 (15. Paloschi - 27. Cassano, 90.+4 Lucarelli), FC Janov - Inter Milán 1:0 (83. Antonelli), Sassuolo - FC Turín 0:2 (25. Immobile, 48. Brighi), AC Milán - Hellas Verona 1:0 (81. Balotelli z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články