Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec na úvod remizoval s Bohemians 1905

Praha - Fotbalisté Liberce vstoupili do Tipsport ligy remízou 2:2 s Bohemians Praha 1905. Severočeši, kteří se chystají na jarní únorový dvojzápas Evropské ligy s Alkmaarem, dokázali v pražském Edenu otočit skóre, devět minut před koncem ale zajistila dělbu bodů nová posila "klokanů", slovenský útočník Ivan Lietava.

Ivan Lietava z Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý musel hned po dvanácti minutách střídat brankáře Přemysla Kováře, který se zranil. Měl by ale být v pořádku. Za Slovan nastoupil v záloze třiadvacetiletý Ukrajinec Dmitro Korkiško a právě po jeho akci srovnal těsně před pauzou Hušek. "Je to jeden z hráčů z naší spolupráce s Dynamem Kyjev, hrávali v jednadvacítce s Rybalkou. Je na testech, uvidíme, jestli se pro něj rozhodneme," řekl kouč.

Po přestávce otočil po rohu skóre Sackey, ale v závěru vyrovnal hlavou Lietava, který se tak brankově prosadil i ve druhém přípravném utkání po příchodu do Ďolíčku. "Ivan v prvním i druhém utkání ukázal, že umí řešit ty situace, které jsme v mnoha podzimních zápasech nedokázali proměňovat. Mohl by ty naše touhy naplnit," řekl trenér "klokanů" Jozef Weber.

Premiéru v barvách Bohemians si odbyl slovenský obránce Lukáš Pauschek, hostující ze Sparty. Vršovičtí mají také zájem o stopera Ericha Brabce, který předčasně skončil v Senici. "Erich vzhledem ke svým zkušenostem i výkonům na podzim ve slovenské lize je mezi hráči, o které máme zájem. Ale zatím k žádnému posunu nedošlo," uvedl Weber.

Zápas v Edenu sledoval i nový kouč reprezentace Pavel Vrba. "Jsem tady samozřejmě kvůli tomu, abych viděl hráče v akci. Jsou to spíše hráči Liberce, kteří figurují v mém širším kádru," podotkl Vrba.

První výhru v Tipsport lize zaznamenalo Znojmo, které v brněnské skupině porazilo domácí Zbrojovku 1:0. Utkání rozhodla jedinou brankou na konci prvního poločasu zimní bosenská posila Haurdič.

Táborsko ve skupině B porazilo v Edenu jiný druholigový tým Žižkov 2:1, naplno bodovalo i ve druhém utkání na turnaji a o postup do berounského Final Four se utká v přímém souboji s pražskou Duklou.

Příbram si zastřílela v přípravě s Kunicemi a třetiligovou farmu Dukly deklasovala 5:0. Přesně mířili Slepička, Zápotočný, Mašán, Mareš a Řezníček.

Výsledky Tipsport ligy

1. SC Znojmo - Zbrojovka Brno 1:0 (1:0)

Branka: 42. Haurdič.

Viktoria Žižkov - MAS Táborsko 1:2 (0:2)

Branky: 49. Šťastný z pen. - 36. Džafič, 39. Šimák z pen.

Slovan Liberec - Bohemians Praha 1905 2:2 (1:1)

Branky: 38. Hušek, 48. Sackey - 15. Hora, 81. Lietava.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články