Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec i podruhé doma vyhrál, Teplice zdolal 1:0

Liberec - Fotbalisté Liberce vyhráli i svůj druhý domácí zápas v novém ligovém ročníku, v dohrávce 3. kola dnes porazili Teplice 1:0. Tříbodový zisk zajistil Slovanu v 57. minutě Bořek Dočkal.

Liberečtí fotbalisté
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Po prohrách v Brně a doma se Žilinou liberecký kouč Škorpil zamíchal sestavou, navíc zdravotní problémy nepustily k jubilejnímu dvoustému zápasu střelce Nezmara. S obměněnou jedenáctkou ale nastoupil i soupeř, protože kouč Plíšek po výkonu na Žižkově posadil jen na lavičku náhradníků trio Verbíř, Smejkal, Vachoušek. 

Změny se projevily hlavně na straně domácích. Ti se do svého soupeře pustili od první minuty s velkou vervou, ale převaha končila daleko před pokutovým územím Teplic. Až po čtvrthodině hry se do šance dostal Smetana, který po centru Keriče trefil hlavičkou jen brankáře Belice. 

Tepličtí trpělivě čekali na svou šanci a ve 26. minutě byl dvakrát blízko vedoucí brance Mahmutovič. Nejprve unikl Radzinevičiusovi a jen skvělý zákrok brankáře Hauzra v pádu zabránil míči v cestě do sítě.

Po následném rohu se Mahmutovič opřel do rány z deseti metrů, ale přestřelil. Na druhé straně tvrdá rána Dočkala šla těsně vedle. Ve 34. minutě přizvedl centr domácího Dočkala z pravé strany Rosa a brankář Belic jen konečky prstů reflexivně odvrátil nebezpečí před nabíhajícími hráči domácích. 

I po změně stran byli domácí aktivnější. Hodně akcí šlo přes Dorta a útočné duo Smetana - Kerič neustále zaměstnávalo svým pohybem teplickou obranu. Ta odolávala do 57. minuty, kdy Kerič na hranici pokutového území přiťukl míč na nabíhajícího Dočkala a ten s pomocí tyče dostal domácí do vedení.

Po brance tempo hry upadlo, hráči obou týmů kazili přihrávky, takže se většinou hrálo ve středu hřiště. Domácím to vyhovovalo a bez větších potíží získali po výhře nad Slavií opět doma plný počet bodů. Naopak Teplice potvrdily, že U Nisy se jim nedaří; z předchozích pěti zápasů si odvezly pouhé dva body a také dnes odjely s prázdnou.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články