Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Rosický pomohl gólem Arsenalu k postupu, Manchester United vyřadil Bony

Londýn – Devět měsíců čekal Tomáš Rosický na to, než se znovu prosadí v dresu Arsenalu. Stalo se tak ve 3. kole Anglického poháru a i díky jeho brance nakonec Gunners zvítězili v londýnském derby nad Tottenhamem 2:0 a postupují dál. Naopak další fiasko si připsal na své konto Manchesteru United. Red Devils doma prohráli se Swansea 1:2, když rozhodující branku v závěru vstřelil Bony, a vypadli.

Bony Wilfried
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

Velšský celek Swansea tak poprvé v historii vyhrál na Old Trafford. K vítězství 2:1 mu pomohla i přesilovka v posledních deseti minutách po vyloučení domácího Fabia. Zápas přitom spěl k opakování poté, co na vedoucí gól Routledge z 12. minuty dokázal za dvě minuty zareagovat Hernández, ale v devadesáté minutě o výhře hostů rozhodl hlavičou Bony Wilfried. Svěřenci trenéra Davida Moyese tak po novoroční ligové porážce s Tottenhamem prohráli druhý duel po sobě.

Roli favorita splnila Chelsea, jež vyhrála 2:0 na hřišti druholigového Derby County. Kouč londýnského celku José Mourinho nechal odpočívat brankáře Petra Čecha, na lavičce zůstal i obránce Tomáš Kalas.

Rosický se naposledy za Arsenal prosadil v zápase Premier League proti West Bromwichi v dubnu loňského roku, a to hned dvakrát. Od té doby se mezi střelce zapsal jen v barvách české reprezentaci proti Arménii.

Slavící Tomáš Rosický
zdroj: ČTK/EMPICS autor: Andrew Matthews

V derby s Tottenhamem potvrdil dobrou formu a protrhl čekání na gól. Na půlící čáře obral o míč chybujícího Dannyho Rose, který se jako poslední z hráčů Hotspur nepochopitelně snažil o kličku. Rosický běžel sám na branku a čtyřicetimetrový sprint zakončil zkušeně přehozením padajícího brankáře Huga Llorise, přestože byl pod tlakem dobíhajícího soupeře.

"Vždy se snažím dostávat protihráče pod tlak. Tentokrát se napadání vyplatilo. Je to můj první gól v sezoně, navíc proti našemu největšímu rivalovi, takže z něj mám samozřejmě radost," řekl Rosický po utkání.

Z postupu do 4. kola se radoval také brankář Marek Štěch, který čistým kontem pomohl Yeovilu k výhře 4:0 nad Leytonem Orient. Matěj Vydra podruhé během posledních čtyř zápasů nastoupil v základní sestavě West Bromwiche, ale porážku 0:2 s Crystal Palace neodvrátil. Reprezentační útočník strávil na hřišti 69 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články