Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Sánchez nastřílel hattrick a Barcelona je opět první

Madrid – Pouze den vydrželi v čele španělské ligy fotbalisté Atlétika Madrid. Zpátky na první místo se vrátil obhájce titulu z Barcelony, který rozstřílel Elche 4:0 a před Colchoneros, kteří porazili Málagu 1:0, jsou díky lepšímu skóre. Hlavní hvězdou utkání se stal barcelonský Alexis Sánchez, který nasázel hattrick. Real porazil Celtu Vigo 3:0 a na Barcelonu dál ztrácí pět bodů. Zápas s outsiderem rozhodl až v druhém poločase - nejprve skóroval Karim Benzema a v závěru se dvakrát prosadil Cristiano Ronaldo, který se s 20 brankami v sezoně dostal do čela tabulky střelců.

Alexis Sánchez
zdroj: ČTK/AP autor: Manu Fernandez

Sánchez otevřel skóre v 7. minutě a další dva góly přidal v 63. a 69. minutě. Pro chilského útočníka to byl první hattrick ve španělské lize od přestupu z Udine v roce 2011. Ve 14 zápasech v tomto ligovém ročníku stihl dát jedenáct branek, stejně jako ve své střelecky nejúspěšnější sezoně, kterou prožil hned v úvodním roce angažmá v Barceloně.

Jedenáctý ligový gól v sezoně dal i Pedro a oba se dělí o pozici nejlepšího týmového střelce. Obvyklý kanonýr obhájců titulu Lionel Messi sice začal v tomto týdnu trénovat s mužstvem po zranění stehenního svalu, kvůli kterému nehraje od listopadu, k utkání s Elche však kouč Gerardo Martino nejlepšího fotbalistu světa ještě nenominoval. Odpočívat nechal i brazilskou hvězdu Neymara, který až v závěru vystřídal Pedra.

Málaga v závěru minulého roku čtyřikrát za sebou neprohrála a také v prvním lednovém utkání dlouho držela naději na bodový zisk. Svěřenci německého kouče Bernda Schustera inkasovali až 20 minut před koncem, kdy brankář Willy Caballero vyrazil střelu Adriána Lópeze a odražený míč poslal do sítě španělský reprezentant Koke.

Gólovou akci rozjel nejlepší střelec soutěže Diego Costa, který k dosavadním 19 brankám další trefu nepřidal.

Za Real proti Celtě Vigo nejprve v 67. minutě skóroval Karim Benzema a v závěru se dvakrát prosadil Cristiano Ronaldo. Ten se trefil po 400. v kariéře a s 20 brankami v sezoně dostal do čela tabulky střelců. O jeden zásah předstihl Diega Costu z Atlética. Jubilejní branku si připsal ve třetí minutě nastavení - 230 jich dal za Real, 118 za Manchester United, pět za Sporting Lisabon a 47 za reprezentaci. Osmadvacetiletá hvězda potřebovala k dosažení této hranice 653 zápasů.

Ve španělské lize dal Ronaldo za Real už 166 branek a odpoutal se od někdejšího mexického kanonýra Huga Sáncheze (164) na čtvrtém místě klubové tabulky střelců.

Španělská fotbalová liga - 18. kolo:

Almería - Granada 3:0 (14. Dubarbier, 28. Verza z pen., 79. Vidal), FC Sevilla - Getafe 3:0 (34. Vitolo, 56. Bacca, 77. Rakitič), FC Barcelona - Elche 4:0 (7., 63. a 69. Alexis Sánchez, 16. Pedro), Málaga - Atlético Madrid 0:1 (70. Koke), Valladolid - Betis Sevilla 0:0, Real Madrid - Vigo 3:0 (82. a 90.+3 Ronaldo, 67. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články