Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jablonec jen remizoval s Boleslaví, přesto se dotáhl na vedení

Jablonec - Fotbalisté Jablonce protáhli své čekání na výhru nad Mladou Boleslaví na sedm zápasů. V dnešním utkání 3. ligového kola uhráli na domácím stadionu se Středočechy remízu 1:1, díky níž se bodově dotáhli na elitní trio tabulky. Domácí brzy poslal v pohledném zápase do vedení Pavlík, za hosty ještě do poločasu srovnal Řezníček.

Jablonečtí se radují
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Zatímco domácí vsadili na vítěznou sestavu z pondělního duelu proti Ostravě, Mladá Boleslav musela oželet start zraněného kanonýra Pecky, jehož místo v útoku zaujal Řezníček. Jablonec opět vsadil na svoji novou zbraň - smrtící úvod. Ve 4. minutě se protáhl Lafata, v šestnáctce ho srazil Janíček, ale sudí Královec penaltu nepískl.

Z další akce už ale Severočeši udeřili: Žofčák oklamal mladoboleslavskou obranu a místo vysokého centru našel přízemním pasem nabíhajícího Pavlíka, který střelou k bližší tyči překonal Millera. Jablonec dal i ve třetím utkání nové sezony brzký gól a znovu jej přihrávkou zařídil Žofčák, který má na svém kontě již čtyři asistence.

Domácím stejně jako s Ostravou narostla křídla. V 8. minutě propadl po dlouhém Špitově výkopu balon až k Žofčákovi, ovšem levý záložník přehodil s váhajícím hostujícím gólmanem i jeho branku. Jablonec předváděl líbivý kombinační fotbal, který mu přinášel slibné šance.

Po čtvrthodině domácí netradičně rozehráli přímý kop a gólovou radost Loučky zkazil jen pohotový zákrok Millera, jenž vyškrábl umístěnou ránu na roh. Režisérské taktovky se o deset minut později znovu chopil agilní Žofčák. Na hranici vápna si vyměnil s Klapkou, před brankou našel trestuhodně volného Lafatu, ale ten pověst kanonýra nepotvrdil.

Neproměněná tutovka hosty probudila. V 27. minutě propadl centr až k Poláčkovi, který však místo střely zbytečně zvolil zpětnou přihrávku. Vzápětí mířil stejný hráč jen do středu branky. Boleslavským pomohlo i nucené stažení Žofčáka. Slovenský záložník musel střídat kvůli infekci doprovázené zvýšenou teplotou, která postihla i některé další spoluhráče.

Dvě minuty před pauzou hosté přetavili zlepšený výkon ve vyrovnávací trefu. Mendy se prosmýkl do šestnáctky, ustál skluz střídajícího Hlouška a předložil volnému Řezníčkovi. Brankář Špit neměl šanci zasáhnout.

Po přestávce šancí znatelně ubylo. Pokračoval sice svižný fotbal, ale oběma celkům nevycházela finální fáze. Až po hodině hry napřáhl z dálky Hrdlička, ovšem Špit byl na místě. Kvůli infekčnímu onemocnění musel chvíli předtím ze hřiště i Klapka, ale domácí drželi krok. A v 68. minutě málem znovu pohnuli s ukazatelem skóre, kdyby Miller skvěle nevyškrábl Hlouškovu hlavičku po centru Hamouze.

Z protiútoku vyrazil dopředu Poláček, naběhnutý Mendy šikovně vracel pod sebe, jenže Kalinův přízemní pokus neprošel houštinou těl. Domácím jako by následkem virózy postupně ubývaly síly. Středočeši tak přebrali iniciativu, ale víc než několik střel z dálky už si nedokázali vytvořit. V Jablonci počtvrté za sebou neprohráli.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články