Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Citizens rozstříleli Arsenal, Chelsea se přiblížila na dva body

Manchester – Etihad Stadium zůstává i nadále nedobytnou pevností. Ve šlágru 16. kola si zde vylámal zuby i vedoucí celek anglické ligy Arsenal, který podlehl domácímu Manchesteru City v atraktivním zápase 6:3. Citizens tak doma ovládli i osmý ligový duel a ze třetího místa ztrácí na Gunners tři body. Domácí výhru si připsala i druhá Chelsea, jež porazila Crystal Palace 2:1. Liverpool rozstřílel Tottenham 5:0 na jeho hřišti a na druhém místě díky lepšímu skóre předstihl Chelsea. Čtyřzápasovou sérii bez vítězství ukončil Manchester United. Na hřišti Aston Villy vyhrál pohodlně 3:0 a posunuli se na osmé místo.

Radující se fotbalisté Manchsteru City
zdroj: ČTK/PA/ autor: Dave Thompson

City do utkání vlétli s obrovským elánem a od prvních minut Arsenal přitlačili k vlastnímu pokutovému území. Manchester agresivně napadal rozehrávku Gunners, kteří měli problém dostat se z vlastní poloviny. Domácí za svoji aktivitu byli po čtvrt hodině odměněni. Nasri zahrál rohový kop, který na přední tyči prodloužil Demichelis a kanonýr Agüero, jehož nedokázal uhlídat Koscielny, se nemýlil.

Hosté se po inkasované brance začali osmělovat, ale i další velkou šanci si vytvořili Citizens. To když se po výborné práci Kompanyho dostal za obranu Negredo, jenže nezamířil přesně. Domácí byli lepším celkem, avšak po půl hodině bylo srovnáno. Do té doby výborně hrající Touré ztratil míč, který se dostal k Özilovi. Ten se neukvapil, počkal, až mu z druhé vlny naběhne Walcott, který skákavou střelou i díky drobné teči Demichelise se trefil k tyči.

Vzápětí se mohl dostat do vedení opět Manchester. Silva přesně našel Negreda, který se řítil na Sczesneho, jenže kromě brankáře obstřelil i branku. Do třetice to však již španělskému útočníkovi vyšlo. V devětatřicáté minutě Touré nádherným pasem vyslal na pravé křídlo Zabaletu, jenž zacentroval po zemi před branku a Negredo zamířil přesně.

Po poločasové přestávce se domácí dostali znovu do dvoubrankového vedení. Sagna nepřesně přihrál na Flaminiho, k míči se dostal Fernandiho a vstřelil svoji premiérovou branku v dresu City. Až poté se Arsenal probral a začal tlačit. Dvě velké šance neproměnil Giroud. Snížení se hosté dočkali po hodině hry, kdy Pantilimona nádherně obstřelil znovu Walcott.

O tři minuty později to však bylo znovu o dvě branky. Navas nastřelil míč před branku, Mertesacker nechal Silvu úplně volného a španělský záložník špičkou překonal Sczesnyho. V závěru se strhla gólová přestřelka. Dvě minuty před koncem se nejprve trefil po narážečce s Nasrim podruhé v zápase Fernandinho. V nastaveném čase snížil hlavičkou Mertesacker a na konečných 6:3 uzavřel po faulu Sczesneho na Milnera z penalty Touré.

Sestřih utkání Manchester City - Arsenal

Ramires rozhodl o výhře Chelsea, Everton dal Fulhamu "čtyřku"

Chelsea se proti nováčkovi dostala do vedení již v šestnácté minutě, kdy se teprve podruhé v sezoně prosadil španělský útočník Fernando Torres. O vyrovnání se postaral po půlhodině hry Marvan Šamach. Ještě do přestávky však vrátil Chelsea vedení Brazilec Ramires a domácí si již výhru pohlídali. Crystal Palace neopustil sestupové osmnácté místo.  

V boji o čelo se udržel Everton. Liverpoolský celek znovu potvrdil, že hraje ve výborné formě, když rozstřílel předposlední Fulham jasně 4:1. Domácí se do čela dostali již po čtvrt hodině, kdy se prosadil Osman. Fulham v sedmašedesáté minutě dokázal vyrovnat. Penaltu po faulu Barryho na Kačanikliče proměnil Berbatov. Toffees však převážily misky vah znovu na svoji stranu. V závěrečné dvacetiminutovce se trefili Coleman, Barry a Mirallas a čtvrtý celek protáhl sérii bez prohry v lize na devět utkání.

United utnuli sérii bez vítězství

Svěřenci Davida Moyese v lize naposledy naplno bodovali 10. listopadu při výhře 1:0 nad Arsenalem, dnešní duel však rozhodli rychle. V 15. minutě dorazil Danny Welbeck do branky míč, který předtím poslal Adnan Januzaj hlavou do tyče, za tři minuty navíc anglický reprezentant po kombinaci s Antoniem Valenciou skóroval podruhé.

Wayne Rooney
zdroj: Getty Images autor: Clive Mason

Po přestávce výhru pojistil dělovkou zblízka Tom Cleverley. Do rozhodnutého zápasu tak mohl nastoupit skotský záložník Darren Fletcher, který nehrál od loňského prosince kvůli vleklým problémům se střevy. Posledních 11 minut za birminghamský tým odehrál útočník Libor Kozák, třebaže podle předpokladů ho měl z duelu vyřadit zlomený malíček na noze.

Dosavadní čtyři utkání Norwiche a Swansea v Premier League nabídla v průměru pět branek, ale ve víkendovém vzájemném souboji byly k vidění jen dva zásahy. Díky lobu otevřel skóre po třinácti minutách útočník velšského týmu Nathan Dyer, za domácí odpověděl vydařenou střelou z dálky Gary Hooper, který stanovil konečné skóre 1:1.

Tottenham schytal další debakl

Liverpool prohrál na White Hart Lane šest svých předchozích duelů, tentokrát ale potvrdil své lepší postavení v tabulce a nakonec soupeře deklasoval. "Kohouty" poprvé pokořil v 18. minutě Luis Suárez, těsně před přestávkou přidal druhý gól Liverpoolu Jordan Henderson.

Čtvrt hodiny před koncem duelu zaznamenal premiérovou trefu za "Reds" dvacetiletý obránce Jon Flanagan, který poslal z voleje pod břevno Suárezův centr. Uruguayský kanonýr poté sám přehodil brankáře Huga Llorise a zvýšil na 4:0. V posledních osmi zápasech nastřílel Suárez 14 ze svých dosavadních 17 ligových tref a pořadí střelců vede o čtyři branky před Sergiem Agüerem z Manchesteru City. Další debakl Tottenhamu po nedávném výprasku 0:6 s Manchesterem City uzavřel minutu před koncem Raheem Sterling.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:

Manchester City - Arsenal 6:3 (50. a 80. Fernandinho, 14. Agüero, 39. Negredo, 66. Silva, 90.+6 Touré z pen. - 31. a 63. Walcott, 90.+4 Mertesacker),Cardiff - West Bromwich 1:0 (66. Whittingham), Chelsea - Crystal Palace 2:1 (16. Torres, 35. Ramires - 29. Šamach), Everton - Fulham 4:1 (18. Osman, 73. Coleman, 84. Barry, 90.+1 Mirallas - 67. Berbatov), Newcastle - Southampton 1:1 (27. Gouffran - 65. Rodriguez), West Ham United - Sunderland 0:0Hull - Stoke 0:0.

Zdroj
ČT sport, http://www.goalsarena.org, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články