Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bayern vylepšil vlastní rekord, Dortmund vydřel výhru v Mohuči

Berlín – Již devětatřicet zápasů trvá neporazitelnost fotbalistů Bayernu Mnichov v německé lize. Obhájce titulu ve 14. kole natáhl rekordní šňůru díky výhře nad nováčkem z Braunschweigu 2:0. Hlavní měrou se o to zasloužil Arjen Robben, jenž vstřelil obě branky. Tři body si připsal i druhý Leverkusen a třetí Dortmund, který ukončil sérii dvou proher v řadě.  Do sestavy Freiburgu se v utkání s Mönchengladbachem vrátil po zranění záložník Vladimír Darida, prohře 0:1 ale nezabránil.

Slavící Arjen Robben
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Svěřenci trenéra Pepa Guardioly proti nováčkovi neztráceli čas a za výhrou doma vykročili již ve druhé minutě, kdy se octl sám před brankářem Arjen Robben a stačil hlavou dorazit svou střelu do tyče. Po půl hodině zúročil nizozemský útočník vytrvalý tlak mnichovského týmu svým druhým gólem přesnou ranou pod břevno. Poslední Braunschweig, který se vrátil do nejvyšší soutěže po 28 letech, na hřišti Bayernu ani na devatenáctý pokus nevyhrál.

Leverkusen napravil debakl 0:5 s Manchesterem United v Lize mistrů a uhájil druhou příčku. Krátce před přestávkou načal skóre Son Hung-min, po přestávce se do sítě předpoledního Norimberku trefili ještě Stefan Kiessling a znovu Son Hung-min. Za poražený tým odehrál 74 minut záložník Adam Hloušek, útočník Tomáš Pekhart se dostal na hřiště na posledních 20 minut.

Návrat trenéra Jürgena Kloppa do Mohuče, kde trénoval mezi lety 2001 a 2008 poté, co v týmu strávil jedenáct let jako hráč, zachránili útočníci Pierre-Emerick Aubameyang a Robert Lewandowski. Letní posila ze St. Etienne Aubameyang poslala Borussii do vedení v 70. minutě z přímého kopu.

Domácí, za které odehrál celý zápas obránce Zdeněk Pospěch, sice rychle vyrovnali díky penaltě Maxima Choupo-Motinga, jenže vzápětí znovu neuhlídali Aubameyanga, jehož střelu do prázdné branky vyrazil rukou Elkin Soto a pokutový kop proměnil Robert Lewandowski. Polský kanonýr přidal v nastavení ještě další gól z penalty.

Frankfurt podeváté v řadě nevyhrál, nyní prohrál s Hannoverem

Souboj o ukončení dlouhé série bez vítězství v německé lize vyhráli fotbalisté Hannoveru, kteří doma porazili Frankfurt 2:0 a dočkali se tříbodového zisku po sedmi zápasech. Eintracht s českým útočníkem Václavem Kadlecem sice ve čtvrtek vyhrál 1:0 v Bordeaux a zajistil si postup do jarní části Evropské ligy, v domácí soutěži ale nedokázal zvítězit už podeváté za sebou. Naposledy se mu to povedlo v polovině září. Hannover poslal do vedení ve 25. minutě hlavičkou Mame Diouf a vzápětí se 40 tisíc diváků radovalo znovu. Rozhodčí ale následně druhý gól domácích odvolal kvůli ofsajdu. V závěru prvního poločasu mohl vyrovnat Kadlec, ale jeho střela byla zblokována.

Hráči Hannoveru slaví výhru
zdroj: ČTK/DPA autor: Carmen Jaspersen

V 57. minutě přišli hosté o vyloučeného Martina Laniga, který dostal druhou žlutou kartu. Početní výhodu Hannoveru využil k pojištění výhru Szabolcs Huszti. Frankfurt dohrával zápas i bez trenéra Armina Veha, jenž byl vykázán na tribunu. Hannover díky výhře poskočil do horní poloviny tabulky, Eintracht zůstal patnáctý a jen tři body ho dělí od posledního Braunschweigu.

Brémy uhrály bod v divokém utkání

Brémám, v jejichž obraně nechyběl Theodor Gebre Selassie, hrubě nevyšly v Hoffenheimu úvody poločasů, nakonec ale vybojovaly divokou remízu 4:4. Hráči Werderu se za úvodních 20 minut dopustili dvou penaltových faulů a oba potrestal gólem Sejad Salihovič. Hosté ale zvládli během dvou minut vyrovnat, když ve 45. minutě proměnil pokutový kop Aaron Hunt a v nastavení přidal gól Eljero Elia.

Na začátku druhé půle Werder opět nabral dvoubrankové manko. Po čtyřech minutách zužitkoval centr Salihovičce Kevin Volland a další čtyři minuty nato se prosadil z dálky Kai Herdling. Brémy půl hodiny před koncem snížily zásluhou Nilse Petersena a v nastavení vyrovnal na 4:4 svým prvním gólem v 88. bundesligovém zápase Philipp Bargfrede. Augsburg se střídajícím záložníkem Janem Morávkem remizoval bez branek na hřišti Herthy Berlín.

Chyba brankáře vyústila v remízu mezi Hamburkem a Wolfsburgem

Šanci dotáhnout se na čtvrtou Borussii Mönchengladbach nevyužili hráči Wolfsburgu, kteří na vlastním hřišti jen remizovali s Hamburkem 1:1. Domácí prodloužili svou sérii zápasů bez porážky již na šest, podruhé za sebou však získal jen bod a mohou po odehrání ostatních zápasů přijít o páté místo.

Domácí museli dotahovat náskok soupeře, když v 19. minutě chyboval gólman Benaglia, který nedosáhl na přímý kop Calhanoglua z velké dálky. Míč se pak po odrazu od břevna odrazil od jeho ruky a hlavy do branky. Po půlhodině vyrovnal z penalty za faul švýcarský obránce Rodríguez, ale nakonec měli ke třem bodům blíž hosté, když pět minut před koncem střídající Iličevič trefil břevno.

O prohře Freiburgu v Mönchengladbachu rozhodl krátce po hodině hry sedmou trefou v sezoně nejlepší střelec klubu Brazilec Raffael. Darida se na hřiště dostal v 69. minutě místo útočníka Mika Hankeho, druhý Čech na soupisce Freiburgu Pavel Krmaš z lavičky náhradníků do hry nezasáhl.

Německá fotbalová liga - 14. kolo:

Bayern Mnichov - Braunschweig 2:0 (2. a 30. Robben), Hertha Berlín - Augsburg 0:0, Hoffenheim - Brémy 4:4 (12. a 18. obě z pen. Salihovič, 49. Volland, 53. Herdling - 45. Hunt z pen., 45.+2 Elia, 59. Petersen, 90.+1 Bargfrede), Leverkusen - Norimberk 3:0 (36. a 77. Son Hung-min, 47. Kiessling), Mohuč - Dortmund 1:3 (74. Choupo-Moting z pen. - 79. a 90.+4 obě z pen. Lewandowski 70. Aubameyang), Wolfsburg - Hamburk 1:1 (31. Rodríguez z pen. - 20. Calhanoglu), Hannover - Eintracht Frankfurt 2:0 (25. Diouf, 67. Huszti), Mönchengladbach - Freiburg 1:0 (62. Raffael).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články