Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Plzeň sahala proti City po bodu, nakonec však prohrála o dvě branky

Manchester – Dvakrát dokázali s favoritem srovnat krok, nakonec však odjíždí bez bodu. Plzeň na Manchesteru dlouho sahala po bodu, ale branky Alvara Negreda a Edina Džeka v závěru rozhodly o tom, že Viktoria na hřišti City prohrála 2:4. Plzeňští tak i nadále zůstávají v základní skupině Ligy mistrů bez bodu. V případě výhry v závěrečném utkání s CSKA si však mohou zajistit účast v jarní části Evropské ligy.

Slavící Samir Nasri
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Mike Egerton

Trenér Plzně Pavel Vrba musel před utkáním udělat jednu nečekanou změnu. Limberskému se během rozcvičování udělalo nevolno, a tak místo něj na levé straně obrany nastoupil Hubník. Jedinou změnou v sestavě oproti ligovému zápasu s Brnem tak byl v záloze Ďuriš.

Manchester City do utkání nevlétl v kdovíjakém tempu a Viktoria poměrně často držela míč na svých kopačkách. I přesto si domácí hned v úvodních deseti minutách vytvořili dvě dobré příležitosti. Garciova teč standardní situace nejprve jen těsně minula tyč branky a neujala se ani Džekova střela, když bosenský útočník v dobré pozici trefil pouze Kozáčika.

Citizens s přibývajícím časem zvýšili tempo a po čtvrt hodině rozezvučeli brankovou konstrukci plzeňské branky, jmenovitě Samir Nasri. Francouzský záložník si narazil s Fernandinhem a z dvaceti metrů trefil břevno. Ten samý hráč zahrozil i o chvíli později, kdy se po centru na zadní tyči zjevil úplně sám, ale míč poslal mimo.

Domácí sice byli o něco lepším celkem, avšak Plzeň byla v útočné fázi i nadále poměrně aktivní, hrozila z rychlých protiútoků a v pětadvacáté minutě byla blízko vedoucí brance. Rajtoral se ve vápně šikovně protáhl mezi dvojicí Fernandinho, Kolarov, ale v rozhodující moment místo střely volil přihrávku a jen těsně minul zadní tyč. Podobně dopadla i o chvíli později další velká šance Plzeňských, v níž se zjevil Ďuriš, jenže v rozhodujícím okamžiku balon ideálně netrefil.

A tak se potvrdilo klasické pravidlo "nedáš, dostaneš". Agüero trefil ve vápně ruku Rajtorala a rozhodčí okamžitě odpískal pokutový kop. K němu se postavil právě argentinský útočník a s přehledem jej proměnil.

Plzeň gól nezlomil, dokonce City začala přehrávat, a těsně před poločasem byla za aktivitu odměněna. Kolář na hranici vápna přiťukl míč Hořavovi a ten se přesnou ranou z první trefil k tyči.

Manchester podle očekávání po poločase zvýšil tempo, ovšem Plzeň dobře bránila a domácí  si dlouho nic nedokázali vytvořit. Až po hodině hry si na centr ve vápně naběhl Fernandinho a Kozáčik musel vytáhnout výborný zákrok. Vzápětí již však byl i slovenský brankář krátký, když se mezi stopery zjevil úplně osamocený Nasri a svoji třetí velkou šanci v zápase dokázal proměnit.

Plzeň ale ani tentokrát nesložila zbraně. Nejprve Kolář prověřil Harta zdálky a v devětašedesáté minutě mohla hlučná skupinka fanoušků Viktorie slavit podruhé. Horváth nacentroval do vápna na Koláře, ten míč posunul na Tecla, který potvrdil výbornou formu z poslední doby a prostřelil Harta.

Viktoria zkoušela po vstřelené brance zápas úplně otočit, ale favorit v poslední čtvrt hodině nakonec převážil misky vah na svoji stranu. V osmasedmdesáté minutě nejprve poslal City do vedení po přihrávce Navase na zadní tyči úplně osamocený Negredo a na konečných 4:2 pro Manchester uzavřel přesnou hlavičkou v úplném závěru Džeko.

Manchester City - FC Viktoria Plzeň 4:2 (1:1)

Branky: 33. Agüero z pen., 65. Nasri, 79. Negredo, 89. Džeko - 43. Hořava, 69. Tecl. Rozhodčí: Aydinus - Ok, Tascioglu (všichni Tur.). ŽK: Milner, Demichelis, Touré - Čišovský.

Manchester: Hart - Richards, Demichelis, Lescott, Kolarov - Milner, Fernandinho (64. Touré), Javi García, Nasri (75. Negredo) - Džeko, Agüero (46. Navas). Trenér: Pellegrini.

Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník - Horváth, Hořava - Petržela (74. Kovařík), Kolář (86. Bakoš), Ďuriš (90. Wágner) - Tecl. Trenér: Vrba.

Pavel Vrba (trenér Plzně): "Náš projev byl úplně odlišný než třeba při utkání na Bayernu, kde jsme zaslouženě celý zápas trpěli. Tady jsme si utkání celou dobu užívali, a přestože jsme prohráli, nemusíme se za nic stydět. Možná to byl náš nejlepší výkon ve skupině. Do skupiny jsme vstoupili bojácně, měli ze soupeřů přílišný respekt, ale když jsou hráči důslední a plní pokyny, tak je vidět, že se i s takovými týmy dá hrát. Dokázali jsme si vytvořit šance, zápas zdramatizovali, ale na konci jsme neměli dost štěstí. Ale i tak jsme získali povzbuzení před posledním zápasem s CSKA. Uděláme všechno pro to, abychom postoupili do jarní části Evropské ligy."

Manuel Pellegrini (trenér Manchesteru City): "Jsem spokojený s výhrou, ale nikoli s tím, jak jsme hráli. Neměli jsme potřebnou intenzitu hry. Umíme útočit, což ukazují čtyři vstřelené góly, ale také musíme vědět, jak bránit, aniž bychom soupeře pouštěli do tolika šancí. Dnes jsme bránili velmi špatně."  

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články