Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Plzeň i Sparta vyhrály a na čele tabulky je nadále dělí pět bodů

Praha - Nejlepší týmy ligové tabulky vstupovaly do svých utkání v nejednoduché pozici, i když každý z jiných důvodů. Plzeňští přijeli do Brna v týdnu, kdy svůj odchod oznámil trenér Pavel Vrba, hráči však svou roli zvládli a Zbrojovku porazili 3:1. Sparta se zase nacházela uprostřed oslav svého 120. výročí, navíc čelila tradičně nepříjemné Mladé Boleslavi. I v tomto případě však favorit situaci ustál a Boleslav si odvezla prohru 1:4. Největším překvapením kola pak zůstává výsledek utkání Příbram-Jihlava: domácí v duelu dvou sestupem ohrožených mužstev zvítězili vysoko 5:0. Znojmo se po výhře nad Olomoucí 2:1 odpoutalo ode dna, Jablonec posedmé v řadě porazil Bohemians Praha 1905, tentokráte nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Sparta v důležitý den své historie porazila Mladou Boleslav
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Brno - Plzeň 1:3

Plzeňští si v předehrávce kola poradili s mediálním tlakem kolem Pavla Vrby, který v prosinci v klubu končí a ujme se reprezentace, a dokázali zvítězit v Brně 3:1. Zbrojovka sice šla do vedení, srovnat ale dokázal v nastavení prvního poločasu Pavel Horváth, který proměnil velmi spornou penaltu. Ve druhé půli přidal dvě branky Tecl a Plzeň si z Brna odvezla tři body. 

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/251658-plzen-zvitezila-v-brne-i-diky-dalsi-sporne-penalte/)

Sparta - Mladá Boleslav 4:1

Mladá Boleslav přijela na Letnou v době, kdy si sparťané připomínají svou 120letou historii, a zpočátku se jí dařilo oslavy narušit. V polovině druhé půle šli hosté do vedení po brance Zahustela, které drželi do 42. minutě – tehdy se po chybě brankáře Millera prosadil Krejčí. Ve druhých 45 minutách už prim hráli sparťané – brankami Costy a Hušbauera šli do vedení 3:1, další branku pak minutu před koncem přidal střídající Bednář. Sparta oslavila důležitý moment své historie vysokým vítězstvím 4:1 nad Mladou Boleslaví a na čele tabulky udržela pětibodový náskok.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/251732-sparta-porazila-boleslav-po-dalsim-obratu-4-1/)

Příbram - Jihlava 5:0

Jihlava utrpěla nejvyšší prvoligovou porážku v historii, Středočeši naopak v domácím duelu odčinili minulou prohru 0:6 z Jablonce, což byl jejich dosud největší debakl. Vysočina venku nebodovala posedmé z osmi zápasů v sezoně a propadla se na předposlední místo tabulky.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/251746-pribram-nasazela-jihlave-pet-golu/)

Sport
zdroj: ČT4

Liberec - Dukla Praha 0:1

Fotbalisté Liberce protáhli čekání na ligovou výhru již na pět zápasů, když jejich duel s Duklou rozhodl ve 49. minutě svou osmou brankou v sezoně bývalý hráč Slovanu Pospěch. Severočeši prohráli doma v nejvyšší soutěži poprvé po patnácti zápasech a mohou přijít o čtvrté místo v tabulce, zároveň jim nevyšla generálka na čtvrteční utkání Evropské ligy s Freiburgem. Pražané mají z posledních čtyř kol tři vítězství a remízu a dotáhli Liberec na rozdíl jediného bodu.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/251742-pospech-zaridil-dukle-vitezstvi-nad-libercem/)

Bohemians Praha 1905 - Jablonec 0:1

Utkání mezi Jabloncem a Bohemians 1905 rozhodl po hodině hry Michal Hubník osmým gólem v sezoně. Hosté navázali na poslední domácí triumf 6:0 nad Příbramí, "klokani" naopak prodloužili svou sérii bez výhry na sedm utkání.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/251855-jablonec-si-poradil-s-bohemians-i-posedme-za-sebou/)

Znojmo - Olomouc 2:1

Znojmo vyhrálo nad Olomoucí 2:1 a z posledního místa v tabulce se posunulo na dvanáctou příčku. Moravané se tak se svým azylem v Brně rozloučili vítězstvím, na jaře už by měli hrát na stadionu ve Znojmě, který prochází rekonstrukcí. Ambiciózní Olomouc popáté za sebou nedokázala zvítězit a před sestupovými příčkami má jen čtyřbodový náskok.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/gambrinus-liga/251858-znojmo-uz-neni-posledni-vyhralo-nad-olomouci-2-1/)

Slovácko - Slavia 3:0

Jen tři body dělily před utkáním oba celky - na hřišti pak byl vidět rozdíl především v proměňování šancí. Zatímco Slavia pravidelně ztroskotávala na vlastní neschopnosti či výtečném brankáři Melichárkovi, Slovácko své příležitosti proměnit dokázalo: z penalty se nejprve prosadil Kerbr, po přestávce pak hlavičkou zvýšil Libor Došek. Exslávista Ladislav Volešák posléze po dvou minutách na trávníku pečetil vítězství Slovácka na 3:0. Slavia tak pokračuje v mizerných výsledcích, Slovácko je naopak komfortně usazeno ve středu tabulky.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ: (//sport/fotbal/251838-slovacko-doma-ucilo-slavii-produktivite-a-vyhralo-3-0/)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články