Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Fotbalisté v kompletním složení trénovali před Kanadou dvoufázově

Praha - Fotbalová reprezentace pokračuje v přípravě na páteční přátelský zápas s Kanadou v kompletním složení. Národní tým si naplánoval dvoufázový trénink na pražském Strahově a dočasný kouč Josef Pešice měl k dispozici všechny hráče, kteří se hlásili už na úterním srazu. Dopolední přípravu vyplnil především nácvik kombinací v ofenzivní fázi, od 17:00 vyrazí fotbalisté na druhý trénink, na němž by mělo přijít na řadu i pilování standardních situací.

Sport
zdroj: ČT4

Mluví se o tom, že zápas s Kanadou je zbytečný. S tím rozhodně nesouhlasí obránce Ondřej Mazuch. "Pro nás kluky, kteří toho nemají moc odehráno, je to důležité. Jak říkal pan (dočasný trenér Josef) Pešice, budoucí trenér si může udělat obrázek, s kým může počítat a s kým ne," řekl Mazuch, který před šesti lety získal v zemi javorového listu s reprezentací do 20 let senzační stříbrné medaile z mistrovství světa.

Věří, že mu zápas vyjde a třeba si řekne o další pozvánky do národního týmu. "My mladí musíme každý zápas dokazovat, že tady můžeme být. Ať je to Kanada nebo Německo, musíme dokazovat, že si místo tady zasloužíme, že se s námi může do budoucna počítat," podotkl Mazuch.

Na zápas se těší i Tomáš Hořava. V současnosti plzeňský záložník si v pátek může připsat třetí zápas za národní mužstvo. Navíc v Olomouci, kde před příchodem do Plzně odehrál sedm let. "Těším se, protože tady budu jako doma. A výhoda je i to, že nepřijedu jako soupeř Sigmy," řekl Hořava, jenž se do nominace dostal až poté, co se kvůli zranění omluvili kapitán Tomáš Rosický a Vladimír Darida.

Václav Kadlec vyhlíží svůj osmý start v národním týmu. Byť jde o přípravu, podle Kadlece by ji nebylo radno přehlížet. "V naší situaci je každá výhra dobrá. Zvlášť, když by byla třetí za sebou. Chceme jet z posledního zápasu v roce se vztyčenou hlavou," přál si Kadlec před duelem na olomouckém hřišti.

Ve čtvrtek dopoledne se už národní tým přesune vlakem do Olomouce, kde Kanadu hostí. Reprezentace po příjezdu na Hanou absolvuje ještě oficiální předzápasový trénink přímo na Andrově stadionu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články