Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Peltova další možnost k angažování Vrby: výstupní klauzule

Praha - Předseda FAČR Miroslav Pelta se nevzdává snahy o přetáhnutí Pavla Vrby k národnímu týmu. Oficiální jednání, kterého se kromě Vrby zúčastnil i prezident Viktorie Tomáš Paclík a generální ředitel Adolf Šádek, tak pokračuje. Ačkoliv konkrétní výsledek zatím není znám, stále více se mluví o výstupní klauzuli, již má trenér ve své smlouvě. Její platnost sice končí k 15. listopadu, v případě, že FAČR složí osm milionů korun, však údajně umožnuje Vrbovi se z kontraktu vyvázat.

Miroslav Pelta
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Vrba má v Plzni platnou smlouvu do června 2015 a šéf Viktorie Tomáš Paclík před třemi týdny veřejně avizoval, že jej pro potřeby reprezentace nehodlá uvolnit. Teď ale události nabraly jiný spád. Pelta trvale dával najevo, že je pro něj Vrba, s nímž se údajně už nedávno osobně sešel, kandidátem číslo jedna. A dnešní schůzkou se Západočechy to znovu dokázal. Podle deníku Sport navíc ve Vrbově smlouvě s Plzní existuje klauzule, že jej klub uvolní za částku pohybující se kolem osmi milionů korun.

V případě vyplacení zmíněné částky by tak rozhodnutí údajně mělo být jen na Vrbovi, a ne na Viktorii. Pokud by FAČR požadované peníze vyplatila, bylo by to poprvé v historii, kdy musela do svého trenéra takto investovat. Pelta by prý chtěl znát Vrbovo definitivní rozhodnutí do konce týdne.

Prohlášení FAČR:

"Předmět setkání a jakékoliv další podrobnosti na základě dohody obou stran prozatím nebudou zveřejněny ani komentovány. FAČR i FC Viktoria Plzeň budou o případném dalším vývoji informovat."

Pelta hledá reprezentačního kouče od září po prohře v kvalifikačním duelu v Itálii, po němž český tým prakticky přišel o šanci postoupit na mistrovství světa v příštím roce. Po Bílkovi vedl poslední kvalifikační duely na Maltě a v Bulharsku Josef Pešice, který tým pokaždé dovedl k výhře. Pešice mužstvo bude koučovat i v pátečním přípravném duelu s Kanadou v Olomouci. Pešice už ale sám avizoval, že půjde o jeho poslední zápas v roli reprezentačního kouče.

Zdroj
ČTK, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články