Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dukla přivítá Bohemians, Ostrava jede do Jihlavy

Praha - V pátek na dvou stadionech odstartuje 14. kolo první fotbalové ligy. Šestá Dukla v pražském derby přivítá třináctého nováčka Bohemians 1905 a předposlední Jihlava se doma utká s jedenáctou Ostravou. Utkání Dukly s Bohemians sledujte od 19:00 v podrobné on-line reportáži.

Pro Duklu i Bohemians půjde o třetí ligové derby v sezoně, oba týmy předtím shodně prohrály s městskými rivaly Spartou i Slavií. Zatímco Dukla v domácí soutěži nebodovala v jediném z posledních devíti utkání, vršovický tým čeká pět kol na vítězství a během té doby pouze dvakrát skóroval.

"Bohemka hraje ve spodní části tabulky, takže jim jde o hodně. Určitě na Julisku nepřijede prodat kůži lacino. Mužstvo má založené na bojovnosti, na důrazu vzadu a na rychlostních typech směrem dopředu. Hrají velice jednoduchý a účelný fotbal a pro žádný tým nejsou jednoduchým soupeřem," uvedl trenér Dukly Luboš Kozel.

Jeho svěřenci se naposledy v podzimní části představí na svém stadionu, kde nebodovali v jediném z posledních 18 utkání. "Klokanům" se venku příliš nedaří, v této sezoně sice triumfovali v Ostravě, ale ostatních šest duelů prohráli a celkem mimo Ďolíček už dvacetkrát inkasovali. V dosavadních dvou vzájemných prvoligových utkáních navíc s Duklou nevyhráli, ani neskórovali.

"Dukla je na svém hřišti velmi silná, na Julisce prohrála pouze se Slavií. Na zápas se maximálně soustředíme a budeme chtít bodovat," řekl trenér Bohemians Jozef Weber, jehož tým v pondělní dohrávce remizoval před svým publikem 1:1 s favorizovanou Mladou Boleslaví.

Jihlava by se proti Ostravě ráda odlepila ze sestupové pozice. Na hřištích soupeřů se Vysočina trápí, ale před vlastním publikem v této sezoně získala 10 ze svých 11 bodů a naposledy tam porazila 3:2 Jablonec. Po návratu do ligy doma nebodovala pouze v minulé sezoně s Jabloncem a letos se Spartou a Plzní.

"Jihlava v domácím prostředí získává body, hráči si tam věří a jsou silnější, ale myslím, že i je trošku svazuje to, kde se teď nacházejí, protože loňskou sezonu měli výbornou. To, že musí zvítězit, na ně může mít vliv a my bychom toho chtěli využít. Budeme se snažit prosadit kombinační hrou," uvedl trenér Ostravy Tomáš Bernady, jehož tým naposled venku v lize vyhrál loni v listopadu.

"My do zápasu půjdeme s jednoznačným cílem na domácí půdě zvítězit. Musíme si pohlídat rychlého útočníka Engelmanna, v ofenzivě jsou nebezpeční také Fantiš a Kraut," upozornil jihlavský kouč František Komňacký, který v roce 2004 dovedl Baník k titulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články