Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav udolala Zlín díky navrátilcovi Papadopulosovi

Mladá Boleslav - Fotbalisté Mladé Bolelslavi se dočkali první výhry v nové sezoně. V dnešním duelu 2. ligového kola porazili Zlín 1:0 a za tříbodový zisk vděčí hlavně útočníkovi Michalovi Papadopulosovi, který v 64. minutě vstřelil jediný gól utkání. Třiadvacetiletý útočník tak po letním návratu z bundesligy hned v prvním duelu před domácím publikem zažil gólovou radost. Naopak Zlín je po dvou duelech bez bodu.

Michal Papadopulos
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Boleslav i Zlín v úvodním zápase sezony podlehly a žádný z týmů nechtěl dopustit, aby po dvou odehraných utkání u jejich bodového zisku svítila nula. Zlín v minulé sezoně ve městě automobilů dokonce zvítězil, ovšem dnes se v ofenzivě ukázal jako naprosto neškodný tým. Domácím sice snaha upřít nešla, ale jejich útočné nájezdy končily na zlínské obranné hrázi daleko před šestnáctkou.

Ostří boleslavského útoku navíc otupila absence kanonýra Pecky, jenž se v týdnul při tréninku zranil v obličeji. První nebezpečí obstaral až kapitán Rajnoch, jenž ve 24. minutě z dálky nastřelil tyč. A těsně před přestávkou ještě stejný hráč z výhodné pozice hlavičkoval jen do náruče zlínského brankáře Baránka.

Po pauze Boleslav svoji převahu vystupňovala a Zlín se stáhl ještě hlouběji na svoji polovinu. Kalina sice v 52. minutě se svojí střelou zpoza šestnáctky neuspěl, ale za dalších dvanáct minut trápení boleslavských střelců, kteří se nedokázali prosadit v prvním ligovém klání na Spartě ani v posledních dvou přípravných duelech, skončilo. Režisér Sylvestre chytrou kolmicí uvolnil Poláčka a jeho ostrý přízemní pas zblízka doklepl do branky Papadopulos.

Ani vedoucí gól však nepřinesl patřičné uklidnění do boleslavských řad. Lehký volej neuklidil do sítě Sylvestre, nový muž na trávníku Opiela pak pár vteřin po příchodu na hřiště vypálil jen do Baránka a nechtěně uchránil bývalé spoluhráče ze Zlína od druhé branky.

Jihomoravané ani s jednobrankovým mankem nepůsobili domácím zadákům větší potíže, přestože kouč Mazura vyslal na poslední dvacetiminutovku do hry dva útočníky z lavičky Žůrka a Baču. Domácí brankář Miller zbystřil až při střele Vyskočila, jenž byl ale mimo ideální střelecký úhel. Na nic víc se Jihomoravané nezmohli.

Výsledek: 

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 1:0 (0:0). 

Branka: 64. Papadopulos. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec. ŽK: Kalina -
Penner, Vyskočil, Baránek, Vrtělka. Diváci: 4650.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články