Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Policie zasáhla v centru Plzně proti agresivním fanouškům

Plzeň – Před večerním zápasem Ligy mistrů mezi Viktorií Plzeň a Bayernem Mnichov bylo v ulicích západočeské metropole rušno. Na náměstí Republiky, kde se příznivci bavorského velkoklubu před duelem sešli, došlo k rozmíšce s plzeňskými fanoušky. Podle svědků se chtěli prát poblíž restaurace U Salzmannů. Policisté zasáhli a předvedli na služebnu sedm lidí - šest příznivců německého klubu a jednoho domácího fandu.

Policie zasahuje proti fanouškům Bayernu Mnichov
zdroj: ČT autor: Ondřej Nováček

"Šlo o pokus o střet kolem 17:30," řekla policejní mluvčí Ivana Telekešová. Policie poté doprovodila zhruba stovku zahraničních fanoušků ke stadionu k sektoru pro hosty. Krátkodobě byla omezena doprava.

"Zhruba 40členný dav německých fanoušků se najednou rozeběhl Pražskou ulicí a začali se s někým prát. Ty nejagresivnější jsme poskládali na chodník," řekl zasahující policista. Nejagresivnějším mladíkům nasadili policisté pouta a odvezli je na služebnu.

V největší plzeňské restauraci Na Spilce v areálu Plzeňského Prazdroje je nyní kolem 300 německých fandů. Podle policistů by jich mělo být asi 500. Ve druhé polovině restaurace je zhruba stovka Čechů. "Němci zpívají, ale jsou naprosto v pohodě," uvedl číšník. Necelých 700 příznivců Bayernu má koupené vstupenky na utkání.

Podle Telekešové nejde o rizikový zápas, ale jednotky jsou hodně posílené. Policie nasadila do okolí stadionu i centra města policisty pořádkové a dopravní policie, k dispozici je pořádková jednotka, antikonfliktní tým, psovodi, policisté na koni i kriminalisté v civilním oděvu. Nechybí ani technika a mobilní monitorovací centrum. Ve městě se pohybuje také asi 20 německých policistů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články