Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pešice povede tým i proti Kanadě, Pelta zřejmě boj o Vrbu nevzdává

Praha – Současný realizační tým fotbalové reprezentace s koučem Josefem Pešicem zůstane nezměněn i v listopadovém utkání s Kanadou. Předseda FAČR Miroslav Pelta výkonnému výboru sdělil, že má nadále zájem o jednoho konkrétního trenéra, kterým je podle všech indicií kouč Plzně Pavel Vrba. Toho však vedení Viktorie odmítá uvolnit. Složením nového realizačního týmu se bude výkonný výbor zabývat nejdříve na dalším zasedání 3. prosince.

Josef Pešice
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Trenér reprezentace nebyl jedním z hlavních témat zasedání. Na jeho konci pouze někteří členové projevili zvědavost, jak probíhají jednání ohledně volby trenéra. Pan předseda Pelta má nadále v hlavě jedno jediné jméno, za tím si jde. Nic jiného nebylo prezentováno," řekl generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. "Pro utkání s Kanadou tak zůstává současný realizační tým," dodal.

Pelta se podle všeho nevzdává myšlenky přivést k národnímu týmu Vrbu, který je momentálně nejúspěšnějším českým trenérem, když z Plzní během tří let získal dva tituly a dvakrát postoupil do Ligy mistrů. Vedení Viktorie v čele s členem výkonného výboru FAČR Tomášem Paclíkem však už deklarovalo, že Vrbu neuvolní a budou trvat na dodržení jeho smlouvy platné do léta 2015. Trenér Vrba by se tak musel sám domluvit s Plzní na rozvázání smlouvy.

"Pan Paclík dnes na zasedání výkonného výboru v tuto chvíli už nebyl. Výrazněji se to dnes neřešilo, protože Plzeň hraje velmi důležité utkání (Ligy mistrů s Bayernem Mnichov) a nechtěli jsme jitřit atmosféru," vysvětlil Řepka. Zatím není jasné, kdy bude nový trenér znám. "Rádi bychom určili nového trenéra nejpozději do 23. února, kdy je los kvalifikace o mistrovství Evropy," dodal generální sekretář.

Je nám líto, video expirovalo.
Trenér Pešice povede národní tým i proti Kanadě
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články