Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Boleslav chce využít zaváhání Liberce, Bohemians zase ukončit sérii bez výhry

Praha  - Souboj posledního celku s pátým nabídne dohrávka 13. kola fotbalové ligy, v němž na sebe narazí Bohemians Praha 1905 a Mladá Boleslav. Klokanům se v posledních týdnech vůbec nedaří a již čtyři kola čekají na vítězství. To Boleslavští přijíždí do Prahy po vysoké výhře nad Brnem v dobrém rozpoložení a případný zisk tří bodů by je mohl posunout na čtvrté místo před Liberec. Přímý přenos utkání sledujte živě od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

"Soupeř potřebuje každý bod pro lepší postavení ve vyrovnané dolní polovině tabulky a my potřebujeme bodovat pro udržení kontaktu se současnými lídry ligy," řekl trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář.

Jeho svěřenci v posledních pěti zápasech nastříleli 13 gólů, z toho čtyři Jasmin Ščuk, a prohráli jen ve Znojmě, což bylo velké překvapení. Naopak Brno, Jihlavu a Slavii jasně přehráli. "Pokud zopakujeme herní projev a nasazení z předchozích dvou mistrovských zápasů, tak můžeme vyhrát i v Ďolíčku," dodal Minář.

Právě na svůj stadion spoléhají hráči Bohemians, kteří v Ďolíčku v této sezoně prohráli jen s Olomoucí. Z posledních čtyř zápasů podzimu se doma představí třikrát. "Chceme z těchto zápasů vydolovat nějaké body, abychom byli před jarem klidnější. První šance je už proti Boleslavi. Přestože je to kvalitní tým se širokým kádrem, uděláme vše, abychom uspěli," řekl trenér "klokanů" Jozef Weber.

S vršovickým celkem se zaměřoval v poslední době zejména na ofenzivu, která Bohemians trápí. S 11 góly mají hned po Slavii nejhorší útok soutěže a v posledních čtyřech zápasech dali jediný gól. "Hodně jsme se soustředili na zakončení a vnesení pohody do mužstva. Kluci poslední zápasy odmakali a těžko jim můžu něco vyčítat, ale všichni víme, že se musíme zlepšit vepředu," dodal Weber.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články