Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sparta nevyzrála na Liberec, Teplice vystřídaly Plzeň na druhé příčce

Praha – První prohra v sezoně, opět neproměněná penalta a pokles na třetí příčku. Fotbalisté Plzně nezvládli přímý duel o druhé místo a prohráli v Teplicích 0:1. Nedařilo se ani Spartě. Letenští teprve podruhé v sezoně ztratili body, když v Liberci remizovali 1:1. Dvojzápasové čekání na výhru ukončila Mladá Boleslav, která rozstřílela Brno 5:2 a posunula se na čtvrtou pozici. První vítězství pod trenérem Koubkem si připsali hráči Slavie, kteří porazili v pražském derby Bohemians.

Teplice - Viktoria Plzeň 1:0

Krize fotbalistů Plzně pokračuje. Úřadující mistr ve 12. kole prohrál na hřišti Teplic 0:1 a počtvrté z pěti ligových zápasů ztratil body. Viktoriáni měli v zápase výhodu pokutového kopu, ale Bakoš ji nevyužil a o výsledku rozhodl po hodině hry Nivaldo. Severočeši díky zisku tří bodů poskočili na druhé místo tabulky, kde vystřídali právě Plzeňské.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ 

Slovan Liberec - Sparta Praha 1:1

Sparta nedokázala naplno využít zaváhání Plzně a podruhé v sezoně ztratila body. Sparťané na půdě Liberce nenavázali na sérii šesti ligových vítězství a s domácím Slovanem jen remizovali 1:1. Účastníka Evropské ligy za vítězstvím nasměrovala krásná rána obránce Jiřího Fleišmana, Spartu však v závěru utkání uchránil od prohry kapitán David Lafata. Sparta zůstává na první příčce s šestibodovým náskokem na Teplice, Liberec je čtvrtý. 

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Mladá Boleslav - Zbrojovka Brno 5:2

Středočeši doma brzo prohrávali, ale během pěti minut první půle otočili skóre z 0:1 na 3:1. O sedm branek se postaralo sedm různých střelců. Boleslav po dvou zápasech bez vítězství opět naplno bodovala a posunula se na čtvrté místo o skóre před Liberec, který však má k dobru pondělní dohrávku s vedoucí Spartou. Zbrojovka je v tabulce předposlední.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ 

Vysočina Jihlava - Jablonec 3:2

Po většinu utkání tahali za kratší konec, přesto nakonec slaví vítězství. Fotbalisté Jihlavy ukončili čtyřzápasové čekání na výhru a zdolali Jablonec 3:2. Celek z Vysočiny díky tomu opustil poslední místo, na které během 12. kola propadl. Jablonečtí naopak prodloužili čekání na výhru na tři zápasy.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ 

Znojmo - Příbram 3:0

Hráči posledního Znojma zabrali a ve 12. kole první ligy dokázali porazit Příbram 3:0. V klíčovém okamžiku utkání příbramský Zápotočný za stavu 0:1 nedokázal proměnit nařízenou penaltu a z protiútoku hosté znovu inkasovali. V posledních třech utkáních tak Znojemští získali sedm bodů a odpoutali se ode dna tabulky. Dva góly Znojma vstřelil Okleštěk a jeden přidal Vašíček.  

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ  

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:0

Angažmá trenéra Miroslava Koubka se Slavii pomalu, ale jistě začíná vyplácet. Po remíze s Plzní z minulého kola dokázali slávisté porazit Bohemians 1:0 a Koubek se raduje z prvního vítězství na lavičce. O jediný gól utkání se postaral novopečený útočník Martin Juhar, který se tak do sítě trefil podruhé ve dvou zápasech.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Dukla Praha - Baník Ostrava 1:0  

Baník nedokázal prodloužit třízápasovou sérii bez porážky, když v předehrávce 12. kola prohrál gólem z penalty 0:1 na hřišti Dukly. Pražané napravili dojem po poslední prohře 0:3 se Spartou a připsali si čtvrté vítězství v sezoně. Dukla se tak přinejmenším do soboty posunula na šestou příčku, Baník zůstává desátý s pětibodovým náskokem na poslední Znojmo.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Sigma Olomouc - Slovácko 2:2

Fotbalisté Slovácka opět potvrdili, že se jim v posledních týdnech daří. Tým z Uherského Hradiště na hřišti Sigmy Olomouc remizoval 2:2 a popáté z posledních šesti zápasů bodoval. Domácí sice po brance Housky brzo vedli, ale do poločasu utkání otočil dvěma brankami Kerbr. O dělbě bodů však rozhodl ve druhém dějství Ordoš.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články