Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Marseille nepustí nigerijského obránce Taiwa na olympiádu

Peking - Nigérie se na olympijském fotbalovém turnaji bude muset obejít bez své hvězdy Taye Taiwa. Francouzský klub Olympique Marseille odmítl levého obránce uvolnit. V prvním zápase proti Nizozemsku, který ve čtvrtek skončil bez branek, Taiwo nenastoupil a nyní je jisté, že si nezahraje ani v dalších utkáních.

Nigérie
zdroj: ČT24 autor: Markéta Sandanusová

"Dali jsme federaci jasně najevo, že nás teď čeká důležité období jak v domácí lize, tak v Lize mistrů. Také jsme slíbili, že uděláme všechno, abychom Taiwa z národního týmu uvolnili," řekl dnes generální sekretář marseilleského klubu Julien Fournier. 

Francouzský celek, pro nějž je Taiwo jedním z klíčových hráčů, čeká v sobotu ligový duel s Rennes a 13. a 27. srpna střetnutí třetího předkola Ligy mistrů s norským Bergenem.

Trenér nigerijského olympijského výběru Samson Siasia prohlásil, že absence třiadvacetiletého Taiwa, který je přirovnáván k Robertu Carlosovi, neovlivní šance týmu v boji o druhé olympijské zlato v historii. "Jsem velmi zklamaný, ale s jedním hráčem tým nestojí ani nepadá. Stále žije naděje na zlatou medaili," uvedl Siasia. 

Nigérie se před 12 lety ve finále OH v Atlantě, v němž porazila Argentinu, stala prvním africkým státem, který vyhrál velký fotbalový turnaj. Po odhlášení Taiwa jsou největšími hvězdami týmu Victor Anichebe z Evertonu a Peter Odemwingie z Lokomotivu Moskva. 

Středeční rozhodnutí mezinárodní sportovní arbitráže CAS dovolilo několika klubům, aby své hráče mladší 23 let z olympiády stáhly. Barcelona, Schalke a Werder Brémy sice v přelíčení uspěly, ale nakonec dovolily svým hráčům Lionelu Messimu, Rafinhovi a Diegovi v Pekingu reprezentovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články