Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jablonec přišel o výhru nad Boleslaví až v závěru, o remíze rozhodl Ščuk

Jablonec - Až v dvaadevadesáté minutě přišli fotbalisté Jablonce o výhru nad Mladou Boleslaví. Severočeši byli sice po většinu zápasu lepším celkem, ale o remíze 1:1 rozhodl po chybě Vošahlíka Ščuk. Jedinou branku domácích dal ještě v prvním poločase Vaněk. Po jedenáctém kole tak zůstávají Jablonečtí na šestém místě. Boleslav je na tom ještě o příčku lépe. Zápas jsme sledovali v podrobném on-line přenosu.

Zápas Jablonec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

První minuty utkání se na podmáčeném terénu odehrávaly ve vysokém tempu a útok střídal útok. O něco aktivnější a nebezpečnější byli domácí, kteří mohli jít do vedení již v deváté minutě. Kopic přesným centrem našel ve vápně Vaňka, ale jeho hlavičku se štěstím nadvakrát zkrotil Diviš. O dvě minuty později se však mladý český reprezentant dočkal. Po rychlé útočné akci ho na hranici vápna našel Třešňák, třiadvacetiletý záložník si jako starý mazák položil v šestnáctce Johanu a pěknou akci zakončil přesnou střelou za záda Diviše.

Po inkasované brance iniciativu přebrali Boleslavští, ale v útočné fázi byli naprosto bezzubí a kromě několika centrů do vápna nedokázali na dobře bránící domácí nic vymyslet. Ti naopak neustále hrozili z rychlých protiútoků a obrana hostů musela být stále na pozoru. V pětadvacáté minutě mohl poslat Jablonec do dvojbrankového vedení Piták, když se po standardní situaci dostal ve vápně k odraženému balonu, ale zamířil mimo.

Boleslavští si za celý poločas nevytvořili jedinou vyloženou šanci, ale přece jen se mohli dočkat vyrovnání. To když v osmatřicáté minutě Štajner poslal do vápna křižný centr, který prošel celým pokutovým územím a zastavila ho až Špitova tyč.  

Do druhé půle vlétl opět aktivně Jablonec a Boleslav měla problém se vůbec dostat za půlku. Z tlaku resultovala i další velká šance domácích, kdy zleva postupoval sám na brankáře opět kapitán Piták, ale Diviš jeho střelu levou nohou výborně chytil.

Jablonečtí se však s přibývajícím časem začali zatahovat a hosté toho začali využívat. První velkou šanci si však vytvořili až čtvrt hodiny před koncem, kdy se centrovaný míč dostal až na zadní tyč ke Chramostovi. Boleslavský útočník však nedokázal propálit hordu těl na brankové čáře. V posledních minutách se do dobrých pozic dostal nejprve jablonecký Kopic a boleslavský Štohanzl, ale ani jeden z nich nedal.

Vše tak nasvědčovalo tomu, že si tři body připíšou domácí. Z poslední šance se však dočkala vyrovnání Boleslav. Odvrácený roh promáchl střídající Vošahlík, Kúdela míč posunul na pravé křídlo k Zahustelovi, který zacentroval do vápna a Ščuk vyrovnal na konečných 1:1.

Hořkou příchuť měl závěr i pro brankáře Michala Špita, jemuž těsně unikla stá nula v nejvyšších soutěžích znamenající vstup do Klubu ligových brankářů.

Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)

Branky: 11. Vaněk - 90.+2 Ščuk. Rozhodčí: Ardeleánu - T. Kovařík, Plesar.
ŽK: Rossi - Bořil, Štohanzl. Diváci: 1 822.

Jablonec: Špit - Zoubele, Rossi, Beneš, Novák - Loučka - Kopic (90. Vošahlík), Kubista, Piták (86. Čížek), Vaněk - Třešňák (70. Hubník). Trenér: Skuhravý.

M. Boleslav: Diviš - Kúdela, Johana, Smejkal, Bořil (75. Šultes) - Ščuk, Jarolím - Štohanzl, Štajner (70. Zahustel), Chramosta - Nešpor. Trenér: Minář.

Roman Skuhravý (Jablonec): "První poločas jsme hráli dobře kromě nějaké desetiminutovky v závěru, do té doby jsme si vypracovali šance, dali krásný gól a soupeře skoro do ničeho nepustili. Do druhého poločasu jsme chtěli jít stejně aktivně, aktivní jsme i byli a vypracovali jsme si spoustu brejkových situací. Na hráčích bylo vidět, že mají v hlavách obavu o výsledek. Chtěli strašně vyhrát, a to nám svazovalo nohy. Vyvrcholením byla neskutečná branka v 92. minutě, kdy jsme se po naší individuální chybě připravili o zasloužené vítězství. Chyba pramenila z uraženosti hráče. Byla to zbytečná hektika, stačilo podržet míč. Běžela 92. minuta, takhle zkušený hráč by to měl vyhodnotit."   

Ladislav Minář (Ml. Boleslav): "Když vyrovnáte v takovém čase, v jakém jsme vyrovnali, musíte být spokojení a bod brát. Na druhou stranu si myslím, že jsme si prohrát nezasloužili. Příležitosti měli domácí i my. Fotbal to byl docela živelný, napomohl tomu terén, který byl dost těžký, a hráči chvílemi klouzali. Pro diváky to bylo zajímavé, hrálo se až do samotného konce. Jirku Štajnera jsem nestřídal kvůli tomu, že bych byl zklamaný, to vůbec. Odehrál stejné utkání jako ostatní hráči v záloze, s dobrými a horšími okamžiky. Ale Honza Chramosta je víc hrotovější, proto jsme se rozhodli střídat Jirku. Stáhli jsme hru na tři obránce, přišli Šultes a Zahustel a povedlo se to."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články