Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Wengera těší, že by Rosický mohl hrát už v září

Londýn - Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger už pomalu vyhlíží den, kdy se do sestavy vrátí zraněný záložník Tomáš Rosický. Wengera těší, jak postupuje léčba kapitána české reprezentace, který se v květnu podrobil operaci podkolenní šlachy. Věří, že se tvořivý středopolař, který odehrál poslední utkání na konci ledna, vrátí do zápasového kolotoče už během září.

Tomáš Rosický
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Věříme, že by v tu dobu už mohl být k dispozici," citovaly dnes Wengera internetové stránky klubu. Francouzský kouč je optimistou také ohledně stavu útočníka Eduarda, kterému v únoru nešetrným zákrokem způsobil otevřenou zlomeninu nohy obránce Birminghamu Martin Taylor. Přestože se původně hovořilo o tom, že Eduardo zůstane bez fotbalu rok, Wenger má pro fanoušky "Kanonýrů" lepší zprávy. "Možná by (Eduardo) mohl hrát už v listopadu," řekl Wenger, který na Rosického a Eduardovu rehabilitaci pravidelně dohlíží.

Oba hráči jsou pro Arsenal nepostradatelní. Projevilo se to v jarních dostizích o ligový titul, kdy Rosický a Eduardo zůstali na marodce a tým se zúženým kádrem musel vzít zavděk třetí příčkou za vítězným Manchesterem United a druhou Chelsea.

Wenger by opory, které kvůli zraněním zmeškaly i červnové mistrovství Evropy, potřeboval co nejdříve. I kvůli tomu, že v létě Arsenal opustili dva důležití hráči Alexandr Hleb, který přestoupil do Barcelony, a také Matthieu Flamini, jehož zlanařil AC Milán. "Důležité je, že u Rosického i Eduarda se situace vyvíjí velmi pozitivně," uvedl Wenger.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články