Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čech se před kvalifikací propočty nezatěžuje

Praha - Šance českých fotbalistů postoupit na mistrovství světa je sice už jen teoretická, ovšem stále žije. Brankář Petr Čech se ale propočty v postupovém boji nehodlá zatěžovat. Zajímá ho jen to, aby s národním týmem vyhrál na Maltě a v Bulharsku. Teprve pak se dá řešit, jestli to bude na baráž stačit.

"Přemýšlím jen o tom, abychom vyhráli dva zbývající zápasy. Než propočítávat různé kombinace, tak je důležitější soustředit se na naše zápasy," řekl. Mrzí ho, že si tým špatnou efektivitou sám postupové dveře přibouchl.

"Byli jsme málo efektivní v koncovce. Ve vyrovnaných zápasech se to projeví. V důležitých momentech jsme si nepomohli využitou šancí. S Bulharskem, Arménií a Itálií jsme mohli získat o sedm bodů více a mohlo to vypadat úplně jinak. Vždy to bylo o jednom vstřeleném gólu," prohlásil.

Hráči prý neřeší otázku, kdo bude trenérem národního týmu v následující kvalifikaci. "Důležité je, aby tým vedl někdo, kdo bude úspěšný a bude mít podporu veřejnosti. Trenér Bílek od začátku tu podporu neměl. Třeba ale ještě vybojujeme postup na mistrovství světa a trenér Pešice u týmu zůstane," řekl Čech.

Malta je sice ve vzájemném utkání outsiderem, ale už není oním fotbalovým trpaslíkem jako v dřívějších letech. "V domácím prostředí hrají sebevědoměji. I Italové se tam s nimi prali. Kdyby Mifsud proměnil penaltu, mohlo to být zajímavé," připomněl Čech výhru Itálie na Maltě 2:0.

Mazuch s Dočkalem jsou rádi za příležitost

Ondřej Mazuch byl z reprezentační pozvánky překvapený, ale nominaci považuje za zaslouženou. "Dá se říct, že co jsem v zahraničí, tak hraji pravidelně. Navíc se nám daří, máme dobré výsledky v lize i v Evropě, takže určitě to je zasloužené," konstatoval. Chtěl by v národním týmu, za který si dosud jediný start připsal v květnu 2010 na turnaji v USA proti Turecku, zůstat natrvalo.

"Samozřejmě bych za to byl rád a záleží to i na mně. Jestli teď dostanu šanci, chci přesvědčit trenéra a lidi v realizačním týmu," přál si Mazuch. "Samozřejmě bych chtěl alespoň na chvilku nastoupit, ale záleží to na trenérovi. Když bude třeba dobrý výsledek, tak bych mohl hrát," dodal.

Opětovné šance zahrát si za reprezentaci si váží i Bořek Dočkal. "Já beru každou možnost být tady jako dobrou zkušenost a velkou čest. Nic se nemění ani na tom, že v kvalifikaci je naše situace už hodně složitá," řekl.

Tuší, že vybojovat druhé místo, na které Češi ztrácejí čtyři body, je hodně těžké zadání. I kdyby se jim to povedlo, museli by spoléhat na výsledky z ostatních skupin, aby se do baráže vecpali. "Naše prvotní myšlenka musí být ta, abychom se dívali jen na svoje zápasy a ty bezpodmínečně zvládli. Nároďák není v pozici, kdy by si mohl dovolit něco vypouštět," prohlásil Dočkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články