Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Real předvedl famózní obrat, Barcelona smetla Valladolid

Madrid – Real Madrid ještě čtyři minuty před koncem prohrával na hřišti Levante 1:2, když celou obranu Los Blancos vyšachoval El Zhar. Poté však již úřadovali hosté a brankami Moraty a Ronalda parádně otočili na 3:2 a dotáhli se na vedoucí Barcelonu. Blaugranes si poradili v domácím utkání s Valladolidem, když zvítězili 4:1. Osmé kolo La Ligy zvládlo také Atlético, které s katalánským klubem bodově drží krok. Klub z Madridu porazil Celtu Vigo 2:1.

Radost Sergia Ramose
zdroj: EFE autor: Manuel Bruque

Real se v utkání dlouho nemohl dostat do tempa, naopak domácí Levante se směle dralo do útoku a ohrožovalo obranu hostí, a to především z centrů. První poločas nicméně branku nepřinesl. Nedlouho po začátku druhé půle se již ovšem prosadilo Levante. Při protiútoku výborně prostrčil Xumetra míč na Diawaru, nabíhajícího z levé strany, a senegalský útočník z halfvoleje prostřelil vybíhajícího Lopeze. Vedení domácích však trvalo jen čtyři minuty, z rohu se prosadil na vzdálenější tyči Sergio Ramos.

Dlouho to vypadalo, že se oba týmy ve velmi kvalitním utkání nakonec rozejdou smírně, roznětkou pro Real však byl paradoxně znovu inkasovaný gól. Ten přitom padl po nevídaném individuálním prosazení Maročana El Zhara. Ten na sebe zády k bráně silou navázal Ramose, poté se rychle uvolnil a vyhnul skluzu od Varaneho, prošel kolem dalších bránících hráčů Realu a nakonec krásně zavěsil k protější tyči.

Poté však již úřadoval Real v závěrečném náporu. Nejdříve srovnal Alvaro Morata po nádherné prostrčené přihrávce od stopera Varaneho a v posledních vteřinách nastavení se prosadila největší hvězda Realu. Střela Cristiana Ronalda zpoza pokutového území se otřela o bránícího Juanfrana a od tyče zamířila do brány. Real Madrid si tak připsal velmi důležitou výhru a neztratil kontakt s vedoucím duem Barcelona - Atlético.

Barcelona si poradila s Valladolidem, který porazila 4:1, vítězství se však nerodilo lehce. Hosté sice většinu času bránili, ale vyráželi do nebezpečných protiútoků. A hned zkraje zápasu se jim jeden takový povedl výborně, po deseti minutách se trefil Guerra. O čtyři minuty později sice po vynikající střele srovnal Sanchez, do konce první půle však již Barcelona nedokázala proměnit ani jednu z mnoha šancí, které si vypracovala.

Na gól však po změně stran nečekala dlouho. Již druhou asistenci si po výborné práci na hranici pokutového území připsal Tello, který namazal Xavimu, a ten se již nemohl mýlit. Další branky ještě stačili přidat znovu Alexis Sanchez a také Neymar. Barcelona tak zvítězila o tři branky, udržela si stoprocentní bilanci a je první o tři body před Atlétikem Madrid, které má zítřejší zápas k dobru. Real Madrid je se ztrátou pěti bodů na Barcelonu třetí.

Villarreal v minulém kole utrpěl na hřišti Betisu Sevilla první porážku v sezoně, dnes se ale suverénně vrátil na vítěznou cestu. Dvanácté Granadě nedala "Žlutá ponorka" šanci a porazila ji díky brankám Bruna, Giovaniho Dos Santose a Piny.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:

Villarreal - Granada 3:0 (30. Bruno, 49. Giovani Dos Santos, 82. Pina), Málaga - Pamplona 0:1 (23. O. Riera), Elche - Espaňol Barcelona 2:1 (40. a 74. Corominas - 66. Bifouma), Vallecano - San Sebastian 1:0 (89. Viera z pen.), Levante - Real Madrid 2:3 (57. Diawara, 86. El Zhar - 61. Ramos, 90. Morata, 90.+4 Ronaldo), FC Barcelona - Valladolid 4:1 (14. a 64. Sánchez, 52. Xavi, 70. Neymar - 19. Guerra), Atlético Madrid - Celta Vigo 2:1 (42. a 62. Costa - 71. Nolito), FC Sevilla - Almería 2:1 (6. Gameiro, 90.+3 Rakitič - 24. Rios).

19:00 Getafe - Betis Sevilla
21:00 Bilbao - Valencia

Dvěma góly rozhodl o výhře Atlétika Madrid Diego Costa. Brazilský útočník si přitom mohl připsat hattrick, ale po necelé půlhodině utkání neproměnil pokutový kop. Nejlepší střelec klubu z hlavního města se tak poprvé gólově prosadil až tři minuty před koncem prvního poločasu, když z malého vápna dotlačil míč za brankovou čáru.

Po změně stran pak svojí desátou brankou v sezoně zvýšil na 2:0. Hosté již dokázali zásluhou Nolita skóre pouze zkorigovat a po třetí porážce v řadě jim se šesti body patří šestnáctá příčka. V nové sezoně dokázali naplno bodovat jen jednou.

Sevilla vedla nad ligovým nováčkem Almeríí už od šesté minuty, kdy se počtvrté v sezoně trefil útočník Kévin Gameiro. Hosté dokázali vyrovnat, z poslední útočné akce zápasu však Seville zajistil tři body Ivan Rakitič, který je tak díky své čtvrté trefě spolu s Gameirem nejlepším klubovým střelcem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články