Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ferguson návrat neplánuje, Moyesovi věří

Londýn - Bývalý kouč fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson rezolutně odmítl, že by se vrátil na lavičku "Rudých ďáblů". Podobné spekulace zesílily poté, co se jeho nástupci na lavičce Davidu Moyesovi nepovedl vstup do sezony. Ferguson však svému krajanovi věří.

Sir Alex Ferguson
zdroj: EPA autor: David Jones

Jednasedmdesátiletý trenér odešel do důchodu po minulé sezoně s úctyhodnou bilancí 38 trofejí za 27 let v United. Své rozhodnutí v žádném případě měnit nechce. "Nemám zájem znovu trénovat, ani se nějak znepokojovat výsledky Manchesteru United," řekl Ferguson v rozhovoru s americkou televizí PBS.

Zastal se kritizovaného Moyese. Ten je s úřadujícím anglickým mistrem po šesti kolech Premier League až na dvanáctém místě, což je nejhorší start za posledních 24 let. "United jsou v dobrých rukou. David bude v pořádku, je to dobrý trenér," prohlásil Ferguson, který momentálně ve vedení manchesterského klubu vykonává ředitelskou funkci.

Ferguson: Už není cesty zpět

Vrátit se nechce i kvůli tomu, že mu momentální život vyhovuje. "Již jsem se rozhodl skončit a načasování bylo perfektní. Už pro mě není cesty zpět, mám teď nový život. Chci jet na (dostihy) Kentucky Derby a Melbourne Cup i na (golfový turnaj) US Masters. Také bych rád navštívil vinice v Toskánsku a Francii," odhalil své plány Ferguson.

Také přiznal, že měl nabídku trénovat Chelsea, když londýnský klub v roce 2003 získal movitý Rus Roman Abramovič. "Použili agenta, aby se mnou jednal v době, kdy tam Abramovič poprvé nastoupil. Já jim řekl, že je to absolutně bez šance," prozradil rodák z Glasgow.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články