Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Ligu mistrů v Basileji narušili fotbaloví i ekologičtí výtržníci

Basilej - Fotbalový zápas Ligy mistrů v Basileji narušili aktivisté Greenpeace i fanoušci domácího klubu a hostujícího Schalke 04. Po vzájemné potyčce zůstalo v úterý večer 12 lidí zraněných, tři z nich museli být ošetřeni v nemocnici. Celkem policisté zadrželi 27 lidí, z toho sedmnáct byli protestující proti sponzorovi soutěže Gazprom.

Výtržníci z Greenpeace přerušují zápas
zdroj: youtube.com

Příznivci Basileje a Schalke se porvali před stadionem St. Jakob Park, policisté je museli rozhánět pomocí gumových projektilů a pepřového spreje. Do Švýcarska přijelo asi 700 fanoušků z Německa, kteří nakonec mohli slavit vítězství 1:0.

Zápas byl přerušen na pět minut hned po zahájení, když čtyři členové hnutí Greenpeace slanili ze střechy stadionu a rozvinuli transparent, aby dali najevo nesouhlas s aktivitou těžařského koncernu v Arktidě. Žádali také propuštění třiceti zadržených kolegů v Rusku. Basileji za to hrozí velké sankce od UEFA, která dnes s klubem kvůli nedostatečné pořadatelské službě zahájila disciplinární řízení. O případném trestu rozhodne 17. října.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články