Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Souboj o čelo tabulky. Třetí Liberec hostí vedoucí Plzeň

Praha – Po reprezentační přestávce se znovu naplno rozjíždí fotbalová liga a hned na úvod 8. kola bude k vidění souboj o čelo tabulky. Lídr soutěže a obhájce titulu Plzeň zajíždí na půdu Liberce, který na třetím místě ztrácí na Viktoriány pouze jeden bod. Ve druhém pátečním utkání pak pražská Dukla přivítá trápící se Brno s debutujícím trenérem Václavem Kotalem. Textový on-line přenos z utkání Liberec - Plzeň můžete sledovat na našem webu od 20:15.

Zápas Liberce s Plzní
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Pro Liberec i Plzeň bude vzájemný zápas generálkou před vstupem do evropských pohárů. Viktorie zahájí Ligu mistrů v úterý na domácí půdě proti Manchesteru City a Severočechy ve čtvrtek v Evropské lize Freiburg.

"Bude to taková prověrka před základní skupinou Evropské ligy. Bereme to tak, jako bychom hráli s Udine. Cítíme k Plzni velký respekt, na druhou stranu ty zápasy, které jsme proti ní v poslední době odehráli, byly hodně kvalitní. Chci věřit, že stejně dobrý a fotbalový bude páteční zápas," uvedl trenér Liberce Jaroslav Šilhavý.

Oběma soupeřům se v lize zatím daří a v probíhajícím ročníku ztratily body pouze jednou. Plzeň za domácí remízu se Spartou Praha a Liberec po prohře v Mladé Boleslavi. Slovan, který ztrácí na Západočechy jediný bod, navíc čtyřikrát za sebou vyhrál a neinkasoval dohromady 368 minut.

"Oba týmy jsou se vstupem do soutěže spokojeny a já doufám, že po pátku budeme trošku spokojenější my. Liberec předvádí vynikající fotbal, ať už v lize, nebo v Evropské lize s Curychem a Udine. Je důsledný v obraně, na druhou stranu moc gólů doma nevstřelili, venku jsou střelecky úspěšnější. Možná je to tím, že hráli proti týmům, které víc bránily. My určitě nebude hrát tak zezadu jako Jihlava nebo Bohemka, budeme chtít být aktivnější," řekl plzeňský kouč Pavel Vrba.

Naposledy se oba celky střetly na konci minulého ročníku a bylo z toho velké haló. Liberec totiž v předposledním kole překvapivě porazil Viktorii na jejím stadionu 2:1 a oddálil tak plzeňské oslavy titulu. Avšak mimo tuto výhru dokázal Slovan porazit Plzeň naposledy v roce 2009. Na domácí vítězství proti neoblíbenému soupeři z posledních let dokonce čeká od roku 2007. 

Nového trenéra brněnské Zbrojovky Kotala čeká premiéra na Dukle

Nový brněnský kouč Kotal zahájí na lavičce Zbrojovky snahu dostat tým z předposledního místa tabulky. Nahradil Ludevíta Grmelu, kterému se stala osudnou předchozí pátá porážka za sebou. "Příchod nového trenéra v rozehrané soutěži není jednoduchý. Snažili jsme se navázat s týmem kvalitní kontakt. Vysvětlili jsme si, k jakým změnám by mělo dojít ve způsobu hry," uvedl Kotal.

Už ví, s jakou strategií vyrukuje na Julisce. "Na soupeřově hřišti nastoupíme s jedním klasickým útočníkem Markovičem. Podle vývoje utkání přistoupíme k eventuálním změnám. Čeká nás velmi silný soupeř, který vítězstvím v Příbrami naznačil stoupající formu. Navíc v poslední době získal několik kvalitních hráčů, jakými jsou Hanousek, Černý, Mareš. Věřím ale, že uhrajeme dobrý výsledek," doufal bývalý trenér Hradce Králové a Jablonce.

Dukla porazila Brno v obou dosavadních ligových zápasech a pokaždé mu vstřelila tři góly, vzhledem k výměně trenérů ale očekává těžký zápas. "Pro nás by bylo určitě lepší, kdyby tahle změna nenastala před naším vzájemným utkáním, protože příchod nového trenéra dává mužstvu vždy nový impulz. Lze očekávat, že bude motivovanější než normálně," předpokládal kouč dejvického mužstva Luboš Kozel, jenž během reprezentační pauzy získal do týmu záložníka Marka Hanouska (na hostování z Plzně) a Milana Černého.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články