Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nemáme to dopředu v kapse, upozorňuje Prandelli

Turín - Že čeští fotbalisté v pátek prohráli domácí zápas s outsiderem z Arménie? Kouč italské reprezentace Cesare Prandelli senzaci na český účet nepřikládá velkou váhu. Před úterním vzájemným zápasem v kvalifikaci mistrovství světa Prandelli příliš nevzhlíží ani k tomu, že Italové v případě vítězství mohou slavit postup na šampionát do Brazílie.

Cesare Prandelli
zdroj: Isifa/EPA

Obezřetnost nade vše, to je motto zkušeného kouče, který si uvědomuje i složitou výchozí pozici českého výběru. "My si opravdu nemyslíme, že bychom výhru proti českému týmu měli dopředu v kapse," řekl Prandelli. Šestapadesátiletý trenér upozornil, že nejde o zdvořilostní fráze, když několikrát vyzdvihl kvalitu českého týmu.

"Mluvím na základě analýz z posledních tří zápasů českého týmu, které jsme si udělali. Ano, porážka s Arménií je překvapením, ale Češi hráli 35 minut zápasu ukázkově. Zradila je hlavně koncovka. Někdy to je smůla, někdy záležitost momentálního rozpoložení," uvažoval Prandelli.

Hru českého týmu ocenil už po červnovém vzájemném utkání v Praze, které skončilo bezbrankovou remízou. "Češi mají třeba jednu z nejkvalitnějších záložních řad v celé Evropě. Zlepšují se a my musíme být absolutně koncentrovaní. Na jejich porážku s Arménií nesmíme brát žádné ohledy," prohlásil rázně Prandelli.

Dobře ví, jakou důležitost má úterní bitva v Turíně pro obě strany. Pokud hosté podruhé za sebou prohrají, jejich naděje se téměř rozplynou, "squadra azzurra" naopak v předstihu může slavit postup do Brazílie.

"Češi hrají o všechno, my máme šanci kvalifikaci uzavřít. Důležité je, abychom zápas zvládli po mentální stránce. Ale bude za námi stát 40 tisíc lidí, to by nám mělo pomoci," věřil Prandelli, který na loňském mistrovství Evropy dovedl Itálii ke stříbru. Pokud se nestane nic nečekaného, Itálii přivede i na šampionát do Brazílie. A po něm podle všeho po čtyřech letech u národního týmu skončí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články