Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlín podlehl Jablonci po premiérovém gólu Hubera

Zlín - Fotbalistům Tescomy Zlín domácí ligová premiéra pod taktovkou nového kouče Josefa Mazury nevyšla a všechny tři body přenechali po prohře 0:1 Jablonci. O výsledku rozhodla už ve 4. minutě branka obránce Tomáše Hubera. Zlín se sice po celé utkání snažil o vyrovnání, zoufale ale zápolil s přesností v koncovce a naopak mohl inkasovat i další branky.

Jablonec - Zlín
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Trenér Jablonce František Komňacký sice nechal zatím jen na lavičce hlavní posilu Davida Lafatu. I bez tohoto útočníka ale vsadili hosté na útočný fotbal. První nebezpečnou akci po průniku Michálka ještě zastavil obránce Penner faulem před trestným územím. O dvě minuty později po rohovém kopu se dostal míč k volnému obránci Huberovi, jenž vstřelil hlavou svůj první ligový gól. Zlín obdržená branka nesrazila na kolena a snažil se otevřít hru. Po dešťové přeháňce před zápasem ale hledali domácí útočníci na kluzkém trávníku přesnou koncovku marně. První šance k vyrovnání se naskytla už v 8. minutě, měl ji nový útočník Kroupa, ale brankář Špit vyběhl včas.

Jablonec se po vedoucí brance nezatáhl do defenzívy. Naopak se snažil o rychlé a přímočaré protiútoky, se kterými měli domácí obránci hodně problémů. Výsledkem byl oboustranně útočný fotbal. V týmu Zlína se snažil o časté zakončení z větší vzdálenosti obránce Penner, který se poprvé mezi tyče trefil těsně před koncem poločasu.

Domácí se snažili také o křídelní hru, nebezpečím zaváněly zejména protiútoky Žůrka po levé straně, jeho centry ale většinou sbírali zadáci Jablonce. Nejslibněji vypadala křídelní akce ve 35. minutě, kdy ale na míč zabíhající Malár nedosáhl. Těsně před přestávkou mohli hosté zvýšit svůj náskok, aktivně hrající Žofčák se protáhl okolo Kroči, v rozhodující chvíli ale netrefil branku.

Trenér Mazura se po hodině hry pokusil oživit sestavu, místo umdlévajících Žůrka a Malára poslal do hry Baču s Baranayiem. Po těchto změnách se sice zvýšila úderná síla Zlína, které ale opět chyběla přesnost. V 63. minutě využil zaváhání obránců soupeře Šmahaj, jenž ale útočnou akci s dalšími třemi spoluhráči proti dvěma zadákům zakončil poněkud ukvapenou střelou nad branku. O šest minut později si na Pennerův centr naskočil Kroupa a jeho hlavička jen těsně minula tyč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články