Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hušbauer cítí formu a pokukuje po základu v reprezentaci

Praha – Dvě branky v zápase, pět v lize celkově a opět výborný výkon. Sparťanskému záložníkovi Josefu Hušbauerovi prozatím letošní sezona vychází na výbornou, což potvrdil i v zápase proti Baníku Ostrava, kde byl ústřední postavou výhry letenského celku 4:1. Při vyrovnávací brance se mu dokonce povedlo něco velice netradičního – trefil se hlavou, což se mu naposledy povedlo hned při premiérové ligové trefě v listopadu 2009.

Už tehdy ještě v dresu Příbrami po hlavičce do sítě Slovácka prohlašoval, že není žádný velký hlavičkář. "A to stále platí. Hlava není moje silná stránka, ani na tréninku moc nehlavičkuju, radši střílím nohama. Proto jsem byl sám překvapený, že mi to tam hlavou spadlo," připustil Hušbauer.

Svou silnou zbraň, střelu z dálky, pak předvedl ve druhé půli, kdy propálil brankáře Bártu a zvýšil na 3:1. "Dnes jsem hrál více zezadu vedle Lukáše Váchy, protože vepředu byli Roman Bednář s Davidem Lafatou. Ale vyhovovalo mi to, že oni na sebe vázali obránce, proto jsem měl z druhé vlny více prostoru," ocenil Hušbauer rozhodnutí trenéra Lavičky nasadit oba útočníky.

Sparťanský odchovanec prožívá vynikající start do sezony a v sedmi zápasech už dal pět branek, což z něj dělá nejlepšího střelce týmu. "V minulosti jsem se prosazoval spíše až v půlce sezony, teď jsem začal dobře a formu určitě cítím, ale nechci to zakřiknout," řekl Hušbauer.

Doufá, že by mu aktuální forma mohla pomoci i do základní sestavy národního týmu v kvalifikaci proti Arménii hrané příští týden. "Uvidíme, jestli mi to pomůže i v reprezentaci. Vím, že nemůže hrát Vláďa Darida, Tomáš Hübschman je zraněný, takže ta šance tam je. Záleží ale na trenérovi Bílkovi," dodal Hušbauer.

Podle sparťanského trenéra Vítězslava Lavičky by ale šanci dostat měl. "Pepík Hušbauer je při současné formě důležitým členem našeho týmu. Nejen pracovitostí, ale i svou efektivitou. V době, kdy nám vypadl Marek Matějovský, si na sebe naložil zodpovědnost tvůrce hry a dobře se s tím vypořádává. Reprezentační dres si plně zasluhuje," dodal Lavička.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Ostrava
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články