Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čech po Superpoháru: Zápas to byl krásný, ale jsem strašně zklamaný

Praha – Pochytal několik obrovských šancí, hecoval svoje spoluhráče, ale přesto ani na druhý pokus český brankář Petr Čech s Chelsea Superpohár nezískal. Tentokrát mu chybělo pouze několik vteřin. Bayern však v závěru prodloužení srovnal na 2:2 a v penaltovém rozstřelu londýnský celek porazil. "Je to obrovské zklamání," povzdechl si Čech. 

Petr Čech v penaltovém rozstřelu v Superpoháru
zdroj: imago sportfotodienst

"Byl to krásný zápas a bylo hezké hrát doma. Ale chybí ten pohár. Proto převládá veliké zklamání," řekl po utkání Čech, který tak přišel o možnost stát se po Vladimíru Šmicrovi druhým českým fotbalistou, který získal trofeje za vítězství v Lize mistrů, Evropské lize i Superpoháru.

Chelsea v utkání dvakrát vedla, přesto nakonec smutnila. Vyrovnávací gól Martíneze přišel v nastaveném čase prodloužení a hned po něm sudí odpískal konec. "Chybělo pár vteřin a všechno bylo jinak. Hráli jsme celé prodloužení v deseti, přesto jsme dali gól. Pak jsme to bránili, ale poslední útok už jsme neustáli," litoval.

Sám Čech si nebyl jistý, kde se stala chyba. "Byla to kombinace všeho. Byl tam míč, který jsme neodkopli. Přišel centr, hlavu jsme vyhráli, ale nějak se to odrazilo. Někdy to tak asi má být. Míč se mohl odrazit kamkoli a on se vykutálí zrovna před soupeře a prázdnou branku. Bohužel jsme dnes smůlu měli my a pohár mají oni," povzdechl si Čech.

Znovu se tak opakovala historie a duel Bayernu s Chelsea rozhodovaly pokutové kopy stejně jako v loňském finále Ligy mistrů. Tehdy ale byl šťastnější Čech. "Vzpomněl jsem si, že tenkrát na mě kopal i (brankář) Manuel Neuer, tak jsem se ho ptal, jestli půjde zase. A nešel," prozradil Čech, co si s Neuerem povídal před penaltami.

Při nich měl Čech dvakrát smůlu, když už už sahal po míči, ale nedosáhl. "Při pokusech Lahma a Shaquiriho jsem byl opravdu blízko, ale chybělo pár centimetrů, škoda," uzavřel plzeňský rodák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články