Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klokani hostí v souboji o dno tabulky Slovácko

Praha – Po sobotním šlágru mezi Plzní a Spartou uzavřou páté kolo fotbalové ligy dvě dohrávky. Mimo souboje Slavie s Teplickými se představí i fotbalisté Bohemians 1905, kteří doma přivítají v boji o chvost tabulky Slovácko. Toto utkání sledujte živě na ČT sport nebo na našem webu od 17:30.

Bohemians se Slováckem touží navázat na herní zlepšení, které týmy doložily výhrou proti Příbrami a posledním vystoupením na Spartě, kde je o body připravil až velký obrat domácích těsně před koncem. "Klokani" chtějí prodloužit i domácí neporazitelnost, v součtu s druholigovými zápasy v Ďolíčku neprohráli desetkrát za sebou. "V týmu je po posledních výkonech lepší nálada a ve hře je patrná kvalita. Věřím, že je to trvalý jev a že to potvrdíme v pondělí," řekl kouč Jozef Weber.

Slovácko stále nemůže spoléhat na svého nejlepšího kanonýra Libora Doška, který je zraněný. Ve Vršovicích zkusí ukončit čekání na první venkovní bodový zisk v sezoně a odčinit prohry v Teplicích a Jablonci. "Oba venkovní zápasy se nám vůbec nevydařily, po dvou porážkách je naším cílem odpoutat se ode dna tabulky a bodovat. Zatím jsme měli ve hře spoustu zbytečných chyb, jejichž napravení nás stojí spoustu sil," řekl kouč Svatopluk Habanec.

Slavia v minulém kole na Julisce ukončila čekání na první tříbodový zisk a kouč Michal Petrouš věří, že jeho tým zabere i proti Teplicím, které hrají ve formě. Severočeši dávají zapomenout na minulou sezonu, v níž až do konce bojovali o záchranu, a jsou po čtyřech kolech s Plzní a Spartou posledním neporaženým týmem.

"Pokud zápas zvládneme, tak se Teplicím přiblížíme. Věřím, že kluci si to vzali k srdci a přesvědčili se o tom, že když se prezentují týmovým výkonem jako na Dukle a hrají jeden za druhého, tak se dá uspět," uvedl Petrouš. Opět mu bude chybět zraněná brankářská jednička Kamil Čontofalský.

V Edenu je již položený nový trávník a pondělní zápas bude generálkou na blížící se Superpohár mezi Chelsea a Bayernem Mnichov. Teplice zde budou bojovat i o zlepšení historické bilance. Na půdě Slavie se jim dlouhodobě nedaří, v Edenu či na Strahově vyhráli Severočeši jediný vzájemný zápas. Teď jsou ale povzbuzeni dobrým vstupem do ligy.

"Věřím, že budeme hrát stejně odvážně jako naposledy v Olomouci. Musíme se ale vyvarovat některých chyb, na které jsme tam doplatili," připomněl kouč Zdeněk Ščasný remízu 2:2 na Hané, kde žlutomodří inkasovali vyrovnávací gól až v samém závěru.

Je nám líto, video expirovalo.
Před utkáním Bohemians 1905 - Slovácko
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články