Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Žižkov opět doma prohrál, tentokrát nestačil na Varnsdorf

Praha – Fotbalisté Viktorie Žižkov i nadále čekají na bodový zisk na domácím hřišti v novém ročníku druhé fotbalové ligy. Ve čtvrtém kole pražský celek před vlastními fanoušky podlehl Varnsdorfu 3:1 a klesl v tabulce až na čtrnácté místo. Naopak Varnsdorf si připsal první výhru v sezoně.

Žižkov vstoupil do zápasu dobře a už ve 4. minutě ho poslal do vedení po pěkné akci Jiří Böhm. Hosté ale ještě v prvním poločase skóre otočili, když se nejprve prosadil kapitán Matěj Kotiš a do vedení poslal Varnsdorf Jiří Schubert. Po přestávce se domácí navzdory tlaku neprosadili a konečnou podobu výsledku dal po úniku po chybě Viktorie Pavlo Rudnickij.

Varnsdorf si připsal první vítězství v sezoně a posunul se na deváté místo v tabulce. Posledním týmem bez tříbodového zisku už je pouze Zlín na poslední 16. příčce. Žižkov je po třetí prohře čtrnáctý.

Karviná doma nadělovala 

Ústí nad Labem utrpěli debakl 1:6 v Karviné a nevyužili možnost dostihnout první Frýdek-Místek. Ústí vstupovalo do utkání se skóre 1:6, avšak brzy nastoupilo cestu k tomu, že se po duelu změnilo na 7:7. Už v osmé minutě prohrávalo o dva góly, když nejprve po přímém kopu Hottka skóroval Mikula a krátce nato úspěšně dorážel Svatonský.

Těsně před poločasem přidal třetí gól domácích Mišinský. V 58. minutě snížil na 1:3 z penalty bývalý hráč Karviné Jursa, ale i ve druhém poločase pak ústečtí třikrát inkasovali. Čtvrt hodiny před koncem se napřed trefil z dálky Hottek, za další dvě minuty proměnil penaltu Vladavič a poslední branku přidal po kličce před brankářem Novákem Pavelka.

Hradec se konečně v druhé lize dočkal výhry, Vltavín se odrazil ode dna

Střížkovští Bohemians už potřetí ze čtyř kol inkasovali minimálně čtyři branky. Tentokrát se o to zasloužil Rešetár, který nejprve tvrdou ranou odpověděl na úvodní gól Kuzmanoviče a po změně stran dvěma slepenými trefami rozhodl o výhře domácích. Mezi střelce se zapsali také Hundák a Dostálek. Pardubice ukázaly, že odchodem svého kanonýra Petruse do Ostravy neztratily na útočné síle.

Důležitého vítězství se dočkal i sousední Hradec. Kandidát na rychlý návrat do ligy se v úvodu sezony trápil, dnes ale zabral. Zasloužil se o to zkušený Kulič, který jen pár vteřin po změně stran otevřel skóre po Vaněčkově centru. Poté rozehrával rohový kop, míč se přes Rolka dostal k Vaněčkovi a ten rozhodl. Třinec už jen v nastavení snížil gólem Cepláka.

Pražský nováček Vltavín se dočkal kromě výhry také historicky prvního gólu v soutěži. Na svědomí ho měl Klán, který už v sedmé minutě usměrnil hlavičkou míč do branky po centru Očovana. Vlašim přišla o šanci dotáhnout se na druhé místo tabulky. Jediným týmem bez vstřeleného gólu zůstává Zlín.

Na hřišti Táborska dostaly v závěru oba týmy příležitost rozhodnout z penalty, jenže ani jeden neuspěl. Střelu domácího útočníka Strnada v 81. minutě vyrazil brankář Belaň, o sedm minut později naložil s pokutovým kopem ještě hůř mostecký kapitán Procházka. Ten poslal míč doprostřed branky, kde zůstal Toma. Duel tak skončil bezbrankovou remízou.

Budějovice dostaly výprask od Sokolova, Frýdek-Místek i nadále bez prohry

Frýdku-Místku stačila k výhře na zlínské Letné jediná branka, protože domácí pokračovali ve své mizerné střelecké formě a dál čekají na premiérový gól v sezoně. Hosté rozhodli čtyři minuty po přestávce díky střele Lukáše po kombinaci s Prokešem.

Budějovice po sestupu z nejvyšší soutěže zahájily druhou ligu dvěma jasnými triumfy, dnes si ale připsaly druhou ztrátu za sebou bez vstřelené branky. Po bezgólové remíze s Varnsdorfem vyšly dokonce bodově naprázdno.

Triumf Sokolovu zajistili gólem krátce před přestávkou Jurdík a těsně po pauze Čada. Jako třetí překonal brankáře Daňka až v poslední minutě po rohu útočník Vondráček.

"Je to pro nás tvrdá facka. Věděli jsme o kvalitách soupeře, ale nedali jsme vyložené šance. Pak jsme před poločasem inkasovali po naší hrubé chybě. Na startu druhé půle jsme znovu dostali gól. Pak jsme vrhli všechno do útoku, ale snaha už byla marná. Dnes bychom nedali gól, snad ani kdyby se hrálo do zítřka," zlobil se kouč Budějovic Pavel Hoftych po zápase.

4. kolo druhé fotbalové ligy:

Žižkov - FK Varnsdorf 1:3 (1:2)
Branky: 4. Böhm - 10. Kotiš, 26. Schubert, 89. Rudnickij. Rozhodčí: Adámková - Machálek, Pochylý. ŽK: Dressler, Stožický, Zapalač, Böhm, Mareš - Jakobovský, Cana. Diváci: 1 125.

Třinec - Hradec Králové 1:2 (0:0)
Branky: 90.+1 Ceplák - 46. Kulič, 67. Vaněček. Rozhodčí: Proske - Hock, Arnošt. ŽK: Ceplák - Kulič, Poděbradský, Vaněček. Diváci: 821.

Vltavín - Vlašim 1:0 (1:0)
Branka: 7. Klán. Rozhodčí: Hrubeš - Mokrusch, Kubr. ŽK: Klán, Franěk, Hájek, Pečeňa - Ujec, Janda.

Pardubice - Bohemians Praha 5:1 (2:1) 
Branky: 28., 67. a 70. Rešetár, 43. Hundák, 85. Dostálek - 9. Kuzmanovič. Rozhodčí: M. Paták - Vlasjuk, Ratajová. ŽK: Tischler - Bohata, Macháček. Diváci: 914.

Táborsko - Most 0:0
Rozhodčí: Orel - Plesar, Antoníček. ŽK: Presl, Kotrba, Strnad, Toma - Procházka, Nguyen.

Zlín - Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branka: 49. Lukáš. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Kordula. ŽK: Malý, Hubáček - Hynek Prokeš, Vrťo, Korneta, Dobrovolný. Diváci: 1 847.

České Budějovice - Sokolov 0:3 (0:1)
Branky: 42. Jurdík, 47. Čada, 90. Vondráček. Rozhodčí: Mikel - Paták, Fišer. ŽK: Rýdel, Ibragimov - Hrubý, Dvořák, Čada. Diváci: 2 376.

Karviná - Ústí nad Labem 6:1 (3:0)

Branky: 4. Mikula, 8. Svatonský, 45. Mišinský, 75. Hottek, 77. Vladavič z pen., 88. Pavelka - 58. Jursa z pen. Rozhodčí: Jech - Kotalík, Vaňkát. ŽK: Mikula - Švec, Valenta. Diváci: 1533.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články