Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeň i Sparta se před vzájemným soubojem natrápily s nováčky

Praha - Sparta se díky vpravdě vydřené, nicméně velmi cenné výhře 2:1 nad Bohemians 1905 v sobotu posunula na první místo tabulky, z něhož ji však v neděli vystrnadila Plzeň. Ta v nedělním zápase k dobru s nováčkem ze Znojma zvítězila 1:0. První výhru v sezoně si připsala Příbram, která doma vyhrála po obratu zápas s Brnem 2:1, naopak Teplice zaváhaly v Olomouci, ze které si odváží jen bod za remízu 2:2. Liberec na rozdíl od minulého týdne zvládl navázat na vítězství v Evropské lize nad Curychem a Jihlavu porazil 1:0. Jablonec pak v dohrávce smetl Ostravu během 22 minut ve druhém poločase čtyřmi brankami.

Plzeňští hráči slaví vítěznou trefu do sítě Znojma
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Baník - Jablonec 0:4

Jablonečtí fotbalisté povzbuzení čtvrtečním postupem do čtvrtého předkola Evropské ligy zvládli dohrávku čtvrtého kola Gambrinus ligy fantasticky. Po bezbrankovém prvním poločase spustili kanonádu a během dvaadvaceti minut nasázeli domácímu Baníku čtyři branky. Každý gól měl přitom jiného autora, trefili se Piták, Vukadinovič, Vaněk a nakonec i Hubník.

REPORTÁŽ, OHLASY A VIDEA Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/237747-jablonec-v-druhem-polocase-smetl-ostravu-a-zvitezil-4-0/)

Znojmo - Plzeň 0:1

Ani jeden z favoritů na titul v souboji s nováčky zdaleka nezářil, jak Sparta, tak dnes i Plzeň však nakonec vydřely těsné jednogólové vítězství a jsou nadále stoprocentní. Český mistr, který do utkání v Brně znovu nastoupil s výrazně obměněnou sestavou od odvety předkola Ligy mistrů s Kalju, zdolal Znojmo 1:0 gólem Vladimíra Daridy v 55. minutě.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/237823-plzen-zvladla-generalku-na-spartu-znojmo-porazila-1-0/)

Liberec - Jihlava 1:0

Evropskými poháry zaneprázdněný tým Liberce po debaklu 0:4 z minulého týdne s Mladou Boleslaví ligový reparát proti Jihlavě zvládl. Vyhrál tak druhé utkání v jednom týdnu, když si ve čtvrtek vítězstvím v Curychu zajistil postup do play-off Evropské ligy. Severočeši porazili Jihlavu, která od 41. minuty hrála v deseti po vyloučení Kopice, gólem Sergeje Rybalky po hodině hry.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/237824-liberec-navazal-na-postup-v-evropske-lize-a-tesne-porazil-jihlavu/)

Sparta Praha - Bohemians 1905 2:1

Sparta otočila malé pražské derby s Bohemians Praha 1905, vyhrála i čtvrté ligové kolo a minimálně do neděle se s plným bodovým ziskem osamostatnila na čele tabulky před druhou Plzní. Letenští přitom od desáté minuty prohrávali po Moravcově trefě, ale po změně stran otočili skóre na 2:1 střídající Bednář a kapitán Lafata. Sparta porazila "klokany" v lize pošesté za sebou.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/237689-sparta-otocila-zapas-s-bohemians-a-vyhrala-2-1/)

Příbram - Brno 2:1

První výhru sezony si připsali fotbalisté Příbrami, kteří na svém hřišti nakonec udolali Brno 2:1. Právě hosté sice vedli od 73. minuty po gólu Zavadila z penalty, ale Příbramští otočili skóre díky Tarczalovi a Tomáši Pilíkovi, který se trefil z přímého kopu.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/237711-prvni-vyhra-v-sezone-pribram-proti-brnu-otocila/)

Sigma Olomouc - Teplice 2:2

I přes vyloučení Adama Varadiho nakonec berou Olomoučtí z domácího zápasu proti Teplicím alespoň bod. Právě Varadi sice nejprve poslal Sigmu do vedení, ale v 65. minutě viděl červenou kartu a Teplice toho využily k otočení skóre po gólech Mahmutoviče a Táborského. Jenže dvě minuty před koncem srovnal Doležal a zařídil svému týmu remízový bod. Hned tři branky dávali střídající hráči.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/237712-olomouc-v-zaveru-vydrela-remizu-s-teplicemi/)

Slovácko - Mladá Boleslav 0:2

Série osmi venkovních zápasů bez vítězství je u konce. Mladá Boleslav totiž v utkání čtvrtého kola zvítězila na hřišti Slovácka přesvědčivě 2:0, když se o tento výsledek postaraly branky Jasmina Sčuka a Jana Kysely. Naopak Slovácko vyšlo poprvé po šesti zápasech gólově naprázdno.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/237703-venkovni-nezdary-jsou-pryc-boleslav-na-slovacku-vyhrala/)

Dukla Praha - Slavia Praha 0:1

Fotbalisté Slavie konečně urvali tři body a po výhře 1:0 nad Duklou v předehrávce 4. kola opustili předposlední příčku tabulky. "Sešívaní" opět blahořečí svému kapitánovi Karolu Kiselovi, který je chytrou trefou poslal do vedení už v prvním poločase.

REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/gambrinus-liga/237561-spasitel-kisel-zajistil-slavii-prvni-vyhru-v-sezone/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články