Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bohemians chtějí zpět do ligy a vybudovat silný tým do budoucna

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 vstoupí do blížící se druholigové sezony se snahou postoupit zpět do nejvyšší soutěže, kterou po minulém ročníku opustili. Vedení klubu proto zachovalo v týmu prvoligové podmínky a angažovalo nového trenéra Pavla Hoftycha, jehož hlavním cílem je vybudovat mužstvo, které bude v budoucnu v první lize bojovat o přední místa. Pomoci k tomu mají i věrní fanoušci, na které klub hodně spoléhá.

Hráči Bohemians Praha
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Přestože tým po sestupu opustilo několik hráčů vracejících se z hostování či mířících do fotbalového důchodu, je Hoftych s kádrem spokojený. Kouč bude hodně spoléhat například na mladého Jana Morávka. Ten se však do přípravy zapojil teprve před pár dny po návratu z mistrovství Evropy do 19 let. "Morávek je důležitý hráč. Škoda jen, že s námi nebyl po většinu přípravy. To nás může limitovat," připomněl trenér, jenž chce dát prostor i hráčům, kteří v minulé sezoně nezasáhli do bojů v první lize a měli by tak být více motivovaní.

Sestup do druhé ligy většinou přináší velká úsporná opatření, ze strany Bohemians ovšem k něčemu podobnému údajně nedojde. "Chtěli jsme hráčům i fanouškům zachovat prvoligové podmínky. K tomu pomohl i fakt, že neodešel žádný ze sponzorů. Navíc Fortuna ještě své postavení v Bohemce upevnila a stala se generálním partnerem," uvedl ředitel vršovického klubu Lukáš Přibyl.

Také fanoušci by měli zachovat Bohemians podporu. Tomu nasvědčuje i zájem o vstupenky. "Zatím jsme prodali 3150 permanentek, což je téměř padesát procent kapacity stadionu," uvedl Přibyl, kterého zájem fanoušků velmi těší. "Bohemka se vždy mohla spolehnout na své fanoušky. To dokládá i fakt, že naši fanoušci se téměř z jedné třetiny podílejí finančně na chodu klubu, což je na české scéně nevídané," řekl Přibyl.

Před startem druhé ligy, v níž se "Klokani" představí poprvé doma 10. srpna zápasem s Opavou, se bude vedení týmu snažit získat ještě nějakou posilu zvučného jména. "Ve hře jsou například hostování ze Sparty či Slavie. Muselo by se však jednat o zajímavé jméno pro klub i fanoušky. Nechceme, aby tu jen někdo zabíral místo našim hráčům," řekl trenér Hoftych. "Takovým zajímavým jménem je třeba Karol Kisel ze Sparty," doplnil ho Přibyl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články