Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Pohárové utkání v Liberci odloženo nebude, rozhodla UEFA

Liberec - Čtvrteční zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy mezi Libercem a FC Curych se nakonec odehraje podle plánu, přestože stadion U Nisy v noci citelně poničil přívalový déšť. Evropská fotbalová unie UEFA souhlasila s tím, že duel proběhne částečně v provizorním režimu.

Bahno proniklo téměř až na trávník stadionu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Voda mohla na stadionu podle prvních odhadů napáchat škody ve výši několika milionů korun. Severočeský klub dopoledne požádal UEFA, zda by zápas nemohla o dva týdny odložit, fotbalová unie ale nakonec rozhodla, že se bude hrát podle plánu.

"Některé náležitosti okolo utkání budou v provizorním režimu, se kterými ale UEFA souhlasila. Jindy nekompromisní UEFA tak měla pochopení pro vážnost situace, ve které se Slovan ocitl," uvedl Liberec v prohlášení na svém webu.

Otazník zatím visí nad funkčností umělého osvětlení, nejistota panuje také ohledně stánků s občerstvením a sociálního zařízení. "Podle odborníků, kteří se o elektroinstalaci a rozvody na stadionu starají, ale budou schopni dát umělé osvětlení do provozu za každou cenu. Testování zaplavených rozvaděčů ale bude možné až zítra," uvedl klub.

Na stadionu se v noci setkaly proudy vody ze tří stran. Trávník přečkal řádění živlů bez úhony, déšť ale poničil střídačky i umělou tráva za nimi. Druhý proud vody přišel od internátu a tekl vnitřkem hlavní tribuny. Zničené jsou kanceláře, posilovna i kabiny hráčů a sudích. Třetí proud se přihnal od Pavlovic a vyplavil recepci, v níž bylo asi 60 centimetrů vody.

Voda také zničila auto libereckého záložníka Luboše Huška, které stálo přes noc na parkovišti hráčů za tribunou ve směru od Růžodolu. Škoda zřejmě přesáhne milion korun.

Liberečtí od rána likvidují škody, především nánosy bahna. "Bahno postupně z areálu mizí a drtivá většina vzniklých škod je z oblasti odborných škod, které řeší specializované firmy. Jedná se o poničené stroje na údržbu areálu, zničenou elektroinstalaci, poničené podlahy a zdi atd.," stojí v prohlášení.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec bude po bleskové povodni hrát v původním termínu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články