Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fotbalisté USA porazili Panamu a popáté vyhráli Zlatý pohár

Chicago - Fotbalisté USA jsou popáté mistry Severní a Střední Ameriky. Ve finále v Chicagu, ve kterém se museli obejít bez potrestaného trenéra Jürgena Klinsmanna, porazili Panamu díky brance Breka Shey 1:0 a Zlatý pohár vyhráli po šestileté pauze. Panama se naopak ani na druhý pokus premiérového titulu nedočkala. Ve finále se semifináloví přemožitelé obhájců z Mexika představili už v roce 2005, kdy podlehli stejně jako nyní výběru USA.

Fotbalisté USA slaví zisk Zlatého poháru
zdroj: AP autor: Nam Y. Huh

Shea přišel na hřiště ve druhém poločasu poté, co vystřídal Joea Coronu. Jediný gól domácího výběru vstřelil hráč Stoke City po pouhé minutě na hřišti, když do prázdné branky doklepnul přízemní centr Alejandra Bedoyi.

Tým německého kouče Klinsmanna, jenž musel po vyloučení za protesty v semifinále s Hondurasem být na tribuně, se dočkal prvního titulu od roku 2007. Američané, kteří Zlatý pohár vyhráli také v letech 1991, 2002 a 2005, poté dvakrát ve finále nestačili na Mexiko.

Panama se naopak ani na druhý pokus premiérového titulu nedočkala. Ve finále se semifináloví přemožitelé obhájců z Mexika představili už v roce 2005, kdy podlehli stejně jako nyní výběru USA.

Finálový duel odnesl nepříjemným zraněním záložník anglického Boltonu Stuart Holden. Sedmadvacetiletý hráč, který se potýkal poslední dva roky se zraněním kolena, musel ve 22. minutě střídat po střetu s protihráčem znovu kvůli kolenu. "Je nám to hrozně líto, nevypadá to vůbec dobře, bude to vážné," řekl Klinsmann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články