Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lafata: Formu docela mám, teď ještě postoupit přes Švédy

Jihlava - Fotbalisté pražské Sparty zahájili ligovou sezonu přesvědčivou výhrou 4:1 na hřišti Jihlavy. Dvěma góly hosty nastartoval za vítězstvím jejich kapitán David Lafata, další branky přidali Hušbauer a Kadlec. Jihlavě nepomohlo snížení útočníka Šimonka. "Nechápu to, přistoupili jsme k tomu zápasu strašně volně," líčil rozzlobený brankář domácích Jaromír Blažek.

V brance si Blažek připadal beznadějně, jak se na něj bez ustání valily sparťanské nájezdy. Bývalý reprezentant však neztrácí víru, že Jihlavané po debaklu zvednou hlavu. "Předně si musíme zase sednout na zadek a začít hrát opravdové mistrovské zápasy. Protože dnes to mělo blíž spíš k přáteláku," řekl Blažek, kterého po porážce chlácholili někdejší parťáci ze Sparty i její kouč Lavička.

Jaromír Blažek, brankář Jihlavy

Jaromír Blažek"Byl to šílený výkon, který si musíme nechat projít hlavou. Nevím, jestli jsem někdy zažil horší vstup do ligy, když prohráváte v desáté minutě 0:2. Dali jsme Spartě dva dárky, pak pro ni byla sranda zápas dohrát. S takovým náskokem se každému hraje dobře. Mrzí mě, jak jsme jí to ulehčili."

David Lafata, fotbalový útočník a kapitán Sparty

Lafata v Jihlavě málem vůbec nehrál. Až ve čtvrtek jej dodatečně omilostnila disciplinární komise, která mu podmínečně odložila zbytek trestu ze závěru loňské sezony, kdy Lafata dostal třízápasový distanc za vyloučení v Brně. "Jsem moc rád, že jsem dnes mohl nastoupit a navíc se prosadit i střelecky," těšil se Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články