Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kuba si zajistila postup gólem v dlouhém nastavení

East Hartford (USA) - Fotbalisté Kuby si gólem v nastaveném čase zajistili postup do čtvrtfinále Zlatého poháru. Díky výhře 4:0 nad Belize sice ve své základní skupině C obsadili až třetí příčku, ale v tabulce týmů z třetích míst o skóre předčili Martinik a v prvním kole play-off si zahrají proti Panamě.

Radost kubánských fotbalistů
zdroj: ČTK/EFE

Kuba v předchozích zápasech prohrála vysoko 1:4 s USA a 0:3 s Kostarikou, takže v závěrečném duelu s outsiderem z Belize potřebovala vyhrát nejméně o čtyři góly, aby ve skóre předčila třetí tým skupiny A Martinik.

Za tímto cílem ji nasměroval hattrickem sedmadvacetiletý útočník Ariel Martínez, který otevřel skóre v 39. minutě a další dvě branky přidal po přestávce. Rozhodující čtvrtý gól si schoval až do dlouhého nastavení čtyřiatřicetiletý veterán Jénier Márquez.

Jistotu postupu již před vzájemným duelem ve skupině C měli hráči USA i Kostariky. Spojené státy, které na posledních dvou turnajích podlehly ve finále Mexiku, duel vyhrály 1:0 díky pozdní brance Breka Shey, takže jako jediný tým na turnaji ještě nepřišly o bod.

V sobotu a neděli si zahrají ve čtvrtfinále Mexiko s Trinidadem a Tobagem, Panama s Kubou, Honduras s Kostarikou a na USA čeká Salvador, který postoupil jako nejlepší tým ze třetího místa.

Výsledky fotbalového Zlatého poháru

Kuba - Belize 4:0 (1:0)

Branky: 39., 63. a 84. Ariel Martínez, 90.+3 Márquez. ČK: 84. Gaynair (Belize).

USA - Kostarika 1:0 (0:0)

Branka: 82. Shea.

Čtvrtfinálové dvojice:

Mexiko - Trinidad a Tobago, Panama - Kuba, Honduras - Kostarika, USA - Salvador.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články