Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta porazila Loko Vltavín a vyhrála Letní ligový pohár Prahy

Praha - Fotbalisté Sparty vyhráli druhý ročník Letního ligového poháru Prahy. Ve finále porazili domácího druholigového nováčka Loko Vltavín jasně 3:0, přestože nastoupili s hráči širšího kádru. Třetí místo obsadila Viktoria Žižkov, která dopoledne vyhrála nad Bohemians Praha 1905 hladce 4:0. "Je fajn začít sezonu ziskem poháru. Doufám, že nás to nakopne k tomu, abychom na konci sezony nějaký pohár zvedli nad hlavu," řekl stoper Ondřej Švejdík, který vedl tým jako kapitán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta porazila Loko Vltavín a vyhrála Letní ligový pohár Prahy

Trenér Sparty Vítězslav Lavička oproti čtvrtečnímu semifinále s Bohemians nechal odpočívat členy základní sestavy a nasadil hlavně mladíky. Na hře to ale nebylo příliš znát a v souboji s nováčkem druhé ligy favorit od začátku dominoval.

Letenští vstřelili všechny tři góly během úvodních 17 minut. Skóre po šesti minutách otevřel záložník Tiémoko Konaté z Pobřeží Slonoviny, další dvě branky pak přidal Pavel Kadeřábek. V 11. minutě se nejprve trefil v pádu po Julišově přihrávce a o šest minut později překonal gólmana Čabu technickou střelou.

"Dostali šanci mladí hráči. Chtěli jsme tu zátěž rozložit do dvou sestav, což se nám povedlo. Vstoupili jsme do utkání velmi dobře, hráči hráli aktivně a plnili pokyny. Zvládli to," uvedl sparťanský asistent trenéra Václav Jílek, který věří, že Letenští jsou na sezonu dobře připraveni. Už ve čtvrtek je doma čeká úvodní zápas 2. předkola Evropské ligy se švédským Häckenem. "Všichni věříme, že jsme připraveni velmi dobře a že ta sezona bude úspěšnější než ta minulá," dodal.

Obhájci triumfu z prvního ročníku Bohemians tentokrát skončili poslední. Prvoligový nováček po prohře v penaltovém rozstřelu semifinále na Spartě podobně jako Letenští nenasadil opory a od Žižkova inkasoval čtyři branky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články