Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Velké návraty. Šírl posílil Bohemians, Černý je blízko angažmá ve Slavii

Praha – Hned dva velké návraty do mateřských klubů se chystají v první fotbalové lize. Obránce či záložník Radek Šírl se po jedenácti letech vrací do týmu nováčka první ligy Bohemians Praha 1905, kde bude od léta hostovat z Plzně, a brankář Radek Černý, který naposledy působil v anglickém Queens Park Rangers, odcestuje se Slavií, kde začal svojí kariéru, na herní soustředění do Rakouska.

Radek Šírl
zdroj: Getty Images

"Radek dostal od Viktorie povolení zapojit se do přípravy Bohemians 1905," uvedl plzeňský tiskový mluvčí Pavel Pillár. Západočeši poté potvrdili, že Šírla uvolnili na hostování.

Dvaatřicetiletý Šírl v Bohemians začal s velkým fotbalem. Bývalý hráč Sparty Praha a Petrohradu patří Plzni od loňského května, v dresu Viktorie ale neodehrál ani jeden ligový zápas a ještě před začátkem minulé sezony se vrátil na hostování do Mladé Boleslavi, odkud ho Západočeši získali.

Nyní se vrací do Ďolíčku. "Pocity jsou to příjemné. Začínal jsem tady a vracejí se mi ty vzpomínky. Ďolíček je pořád stejný, Bohemka je taky stejná. Možná se tu obměnili lidé, ale ta tradice tu pořád je," uvedl Šírl pro televizi Bohemians. "Budu chtít Bohemce pomoct, aby se udržela v lize. Abychom hráli někde v klidu ve středu tabulky a nemuseli to honit do posledního kola," dodal bývalý reprezentant.

Černý odjede se Slavií na soustředění

Devětatřicetiletý Černý oblékne dres Slavie po více než osmi letech. "Další záležitosti ohledně jeho působení ve Slavii se budou řešit po návratu mužstva ze soustředění v Rakousku," uvedl generální ředitel Jaromír Šeterle.

Černý je odchovancem Slavie, hrál také v Českých Budějovicích, Chebu a Poštorné. Před osmi lety odešel do anglického Tottenhamu, od roku 2008 působí v Queens Park Rangers. V lize má na kontě 197 zápasů, jednou také vstřelil gól, když se prosadil z penalty proti Jablonci. Tři starty si připsal v národním týmu.

Slávisté se poohlížejí po druhém brankáři ke Slovákovi Kamilu Čontofalskému poté, co Martin Berkovec odešel na hostování do Bohemians Praha 1905. V kádru je sice ještě mladý Slovák Matej Rakovan, na kontě má ale jen jeden ligový start.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články