Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Gól, sté utkání a výhra na Maracaná – jubilant Pirlo si splnil sen

Rio de Janiero - Lepší scénář svého stého utkání v dresu italské fotbalové reprezentace si snad ani špílmachr Andrea Pirlo nemohl přát. Na slavném stadionu Maracaná v Riu de Janeiru se v úvodním utkání Poháru FIFA proti Mexiku blýskl otevíracím gólem po brilantně provedeném přímém kopu a své jubileum nakonec oslavil se spoluhráči výhrou 2:1.

Andrea Pirlo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Je to skvělý pocit připsat si 100. zápas a skórovat v něm, ještě navíc na tak slavném stadionu jako Maracaná. O tomhle jsem jako dítě mohl jen snít," řekla šťastná čtyřiatřicetiletá opora italského týmu. "Je krásné, když vám lidé na tak legendárním stadionu aplaudují," dodal Pirlo spokojeně.

Metu sta utkání v národním dresu pokořil jako pátý Ital v historii, před ním se to povedlo Fabiu Cannavarovi, Paolu Maldinimu, Dinu Zoffovi a Gianluigimu Buffonovi. "Jsem šťastný, že jsem dosáhl na sto zápasů, ale ještě nekončím. Mám další cíle, například vyhrát Pohár FIFA," prohlásil Pirlo.

Pirlo jako olej v italském motoru

Z jeho stylové oslavy jubilea měli velkou radost i spoluhráči. "Celý týden jsme se bavili o tom, co znamená hrát na Maracaná. Je to pro nás dětský sen. A je skvělé vidět, pokud se ten sen stane ještě mimořádnějším jako v případě Pirla," uvedl jeho spoluhráč z Juventusu Turín obránce Giorgio Chiellini.

Je nám líto, video expirovalo.
Mexiko - Itálie: Parádní přímý volný kop Andrea Pirla - 0:1 (27. min.)

"Jako jeho spoluhráč v Juventusu a národním týmu jsem si nikdy nemohl přát víc. Vidět před sebou hrát takového hráče, to je vše, co si jako obránce žádáte," uvedl Chiellini. "Pokud mu dáte míč, víte, že požene tým dopředu. Je jako olej v našem motoru," přirovnal Chiellini.

Podle brankáře Buffona dokonce Pirlův výkon způsobil, že Italům začali fandit i příznivci Brazílie, jinak velkého rivala. "Je skvělé vidět, že fanoušci týmu, který byl vždy naším rivalem, stojí za vámi. Je zřejmé, že pro to měli dobrý důvod. Když vidíte Pirla v akci, těžko vás to nechá klidným a neužijete si to," mínil Buffon. "Byl to prostě skvělý zážitek, na Maracaná se nevyhrává každý den," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články