Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalisté Norska jsou v semifinále, favorizovaná Anglie končí

Jeruzalém – Na mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let už jsou známí všichni semifinalisté. Ve skupině A se k již jistému postupujícímu – Itálii – přidali hráči Norska díky remíze právě s týmem z Apeninského poloostrova. V semifinále se utkají s Nizozemskem a obhájci titulu Španěly, o jejichž konečném pořadí ve skupině B rozhodne až středeční vzájemný zápas.  

Zklamaný Nathan Redmond z výběru Anglie
zdroj: Getty Images autor: Ian Walton

Itálie na turnaji nejprve porazila 1:0 výběr Anglie a následně vysoko 4:0 domácí Izrael. Dlouho to vypadalo, že gólman Bardi neinkasuje ani dnes. Jenže Norsko, které za celý zápas nevystřelilo na branku, dostalo v poslední minutě zápasu výhodu pokutového kopu a Strandberg ho proměnil.

Italové se nevzdali a ještě stihli vyrovnat. Po Bertolacciho brance ze čtvrté nastavené minuty sudí hned zápas ukončil. Norsku i remíza stačila k postupu, který vybojovalo zejména překvapivým vítězstvím 3:1 nad Anglií.

Svěřenci Stuarta Pearce prohráli i v závěrečném duelu s Izraelem 0:1 a bez jediného bodu obsadili poslední místo ve skupině A, což je pro Anglii velkým zklamáním. Zvláště když měla na soupisce hned pět hráčů, kteří už nastoupili na seniorskou reprezentaci včetně velkého talentu Zahy.

Mladí Angličané navíc přijeli na turnaj s bilancí devíti výher za sebou bez inkasovaného gólu. Itálie v prvním duelu pokořila jejich obranu po 889 minutách jako první tým od listopadu 2011. 

Skupina A:

Izrael - Anglie 1:0 (0:0)
Branka: 80. Krieff.

Norsko - Itálie 1:1 (0:0)
Branky: 90. Strandberg z pen. - 90.+4 Bertolacci

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články