Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Grygera si užil Jankulovského benefici, návrat ale neplánuje

Ostrava - Fotbalový obránce Zdeněk Grygera, který na konci loňského roku v tichosti ukončil aktivní kariéru, už o jejím obnovení moc neuvažuje. Třiatřicetiletý bývalý reprezentant a bronzový medailista z mistrovství Evropy 2004 u fotbalu zůstane nejspíš jen na amatérské úrovni. "Bylo to nádherné. Po dlouhé době jsme se sešli s klukama z nároďáku, atmosféra byla výborná. Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit," řekl Grygera po sobotní benefici Marka Jankulovského v Ostravě.

Zdeněk Grygera
zdroj: Getty Images

Mistra i vicemistra Evropy do 21 let poslala do fotbalové výslužby série zdravotních problémů, které spustil natržený zkřížený vaz v koleně. Inkriminovaný duel s Tottenhamem v barvách Fulhamu byl v listopadu 2011 ve velkém fotbale jeho poslední. Když vyléčil koleno, začaly ho pronásledovat problémy se stehenním svalem.

"Zatím pokračovat nebudu. To by se muselo stát něco mimořádného. Zatím jsem víceméně rozhodnutý, že jsem to ukončil," řekl bývalý obránce Sparty, Ajaxu, Juventusu a Fulhamu po sobotní benefici Marka Jankulovského v Ostravě.

Oběma kariéru shodou okolností poničilo podobné vážné zranění přibližně ve stejné době. Jankulovski si proti Hradci Králové obnovil zranění předního zkříženého vazu předloni v říjnu, jeho dlouholetý spoluhráč z reprezentace o měsíc později.

Rodák z Přílep a pro bývalého reprezentačního kouče Karla Brücknera nepostradatelný článek základní sestavy si možná i kvůli dlouhé fotbalové pauze užil benefiční zápas Marka Jankulovského více než ostatní. "Zápas jsem odehrál s chutí. Mělo to kvalitu, docela jsme si i zaběhali. Ale po zápase jsem cítil zrovna ten sval, co mě trápil a kvůli kterému jsem skončil. Bude to chtít zase trochu klid. Ale zdravotně je to docela dobré, důležité je, že jsem se nezranil," řekl Grygera.

Po půlroce, kdy Grygera rozvázal smlouvu s Fulhamem a oznámil přerušení kariéry, nic nenasvědčuje tomu, že by chystal návrat. "Zůstává to pořád ve fázi, že se rozhoduju. Čekám a spíše si užívám toho volna," řekl holešovský odchovanec. Zpátky k fotbalu ho prý nikdo netlačí. "Zatím žádné nabídky nemám a nikdo mě ani nepřemlouvá," uvedl hráč s 65 reprezentačními starty.

Fotbal momentálně provozuje jenom na amatérské úrovni. "Byl jsem si dvakrát zahrát minulý týden a tento týden takový amatérský přátelák. Rád si zahraju, ale kdybych měl dneska srovnat ten profesionální a denní trénink, tak je to náročnější. Dnešek už trochu cítím, a to nebyl žádný profi zápas," řekl Grygera.

Je nám líto, video expirovalo.
Jankulovského rozlučka vyprodala Bazaly
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články