Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Třetiligová Roudnice a další týmy na Ústecku mají hřiště pod vodou

Ústí nad Labem - Záplavy ničí fotbalová hřiště a sportovní areály v Ústeckém kraji. Škody jdou podle vedoucího sekretáře Krajského fotbalového svazu Jiřího Suchánka do desítek milionů korun. Nevylučuje, že některé zápasy krajských soutěží už se neodehrají. "Zalité hřiště a kabiny mají fotbalisté třetiligové Roudnice, Velkého Března, Svádova na Ústecku, Junioru Děčín, Křešic, Hrobců a dalších klubů z Litoměřicka a Roudnicka," řekl Suchánek. V Ústeckém kraji byla zatopena a poničena i další sportovní zařízení jako tenisové dvorce v Děčíně či v Litoměřicích, sportovní hala v areálu Pod lipou v Roudnici nad Labem i sousední dráha pro vodní slalom.

Hřiště postižené povodní
zdroj: ČT sport

Po minulých povodních přitom podle něj kluby v Roudnici, Velkém Březně, Svádově i jinde zrekonstruovaly trávníky i zázemí a nyní opět čelí vodnímu živlu. "Nejhorší je, že povodeň přišla v závěru soutěží. V obcích budou mít v příštích dnech zcela jiné starosti. Na likvidaci škod se budou podílet i místní fotbalisté. Některé kluby zřejmě sehrají zbývající zápasy na náhradních hřištích. Povodeň v roce 2002 přišla v srpnu. V době před zahájením krajských soutěží, nyní je to složitější," uvedl Suchánek.

K možné finanční spoluúčasti fotbalové asociace na náhradách povodňových škod klubů se nechce blíže vyjadřovat. "Na úrovni krajů na takové účely peníze nemáme. To je věcí vedení FAČR. Svaz už zřídil účet na pomoc postiženým klubům. Určitě se ve fotbalovém hnutí probudí solidarita jako v minulosti. Část prostředků by měly klubům vrátit pojišťovny a zaplatit stát, radnice," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články