Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Plzeň vítala fotbalové mistry červenomodrým ohňostrojem

Plzeň - Pětiminutovým červenomodrým ohňostrojem v klubových barvách přivítali plzeňští fandové mistry fotbalové ligy, kteří se vrátili před půlnocí z posledního vítězného utkání z Hradce Králové. "Plzeň má double", křičel na plzeňském náměstí před více než 4 000 fanoušky kapitán Viktorie Pavel Horváth. Po hokejistech vyhráli nejvyšší soutěž také fotbalisté, což se Plzni nikdy nepovedlo. Lidí přišlo zhruba dvakrát více než 21. dubna na hokejisty, a to zřejmě hlavně kvůli tomu, že fotbalisté dorazili ještě před půlnocí.

Hráči Viktorie slaví titul v centru Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Hráči svými pokřiky "Skáče celá Plzeň, heja hej", "Mistři" a "Tak jsme první, no a co" roztancovávali celé náměstí. Fandové se šálami nad hlavou nejvíce vytleskávali trenéra Pavla Vrbu, kapitána Horvátha a slovenského brankáře Matúše Kozáčika. Vrba uvedl, že letošní ročník byl velmi těžký. V improvizovaném rozhovoru s Horváthem na pódiu řekl, že na dovolenou pojede do Přerova. Na otázku, jak vidí dnešní noc, neodpověděl, protože ho hráči totálně zkropili šampaňským a pivem.

"Jsme hrozně šťastní, že jsme to zvládli," uvedl Horváth. Diváci si poté vyžádali k proslovu Kozáčika, který řekl pouze "Plzeň". "Matúš vám chtěl poděkovat za celý rok, ale on se přes ty fousy nedostane k mikrofonu," žertoval Horváth, který poté povolal k proslovu záložníka Davida Limberského. "Já jenom jeden pokřik, jestli můžu: Tak jsme první, no a co," uvedl Limberský. Poděkovat fotbalistům přišli také plzeňský primátor Martin Baxa a náměstek hejtmana Jiří Struček.

Ohňostroj na počest titulu sportovního týmu se v Plzni konal poprvé. Petardy vystřelované z hotelu Central osvěcovaly kostel svatého Bartoloměje, vedle něhož vytvořilo místní rádio podium pro mistry. Většina plzeňských barů a hospod, které nabídly televizní projekci utkání, byla plná. Někteří restauratéři tvrdili, že se sešly dohromady dvě věci - kromě fotbalu také déšť, který zaplavil region.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články