Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bayern ovládl Německý pohár a přepsal historické tabulky

Mnichov – Vyhráli ligu, Ligu mistrů a nyní i Německý pohár. Bayern Mnichov se stal prvním německým celkem v historii, kterému se toto povedlo. Ve finále, jež bylo posledním zápasem na lavičce Bayernu pro trenéra Juppa Heynckese, bavorský celek po gólové přestřelce zdolal Stuttgart 3:2 a zakončil tak veleúspěšnou sezonu.

Slavící hráči Bayernu s trenérem Heynckesem
zdroj: ISIFA

Stuttgart se sice dostal do osmifinále Evropské ligy, v německé lize se mu ale příliš nevedlo, když skončil 12., a tak do zápasu s Bayernem vstupoval jako jasný outsider. Dlouho však tlaku bavorského celku odolával. Před poločasem však poprvé inkasoval. Po faulu na pronikajícího Lahma kopal favorit penaltu, kterou suverénně proměnil Müller.  

Naděje VfB na srovnání brzy po přestávce zhatil Mario Gomez, který tři minuty po přestávce poslal Bayern do dvoubrankového vedení, když ho před prázdnou brankou našel Lahm. Těsně před střídáním přidal Gomez i třetí branku a i díky hattricku ze semifinále s Wolfsburgem (6:1) se stal se šesti góly nejlepším střelcem tohoto ročníku.

Gomez uvolnil místo Mariu Mandžukičovi a podobně jako jiní hráči u postranní čáry objal kouče Juppa Heynckese. Osmašedesátiletý kouč si odbyl derniéru na lavičce Bayernu, kde ho v létě v cestě za složitou obhajobou tří trofejí nahradí Pep Guardiola.

Bayern poprvé inkasoval v 71. minutě, kdy se pohlednou hlavičkou prosadil Martin Harnik, a v závěru bylo ze zápasu drama. Rozhodčí totiž sice odpustil Bayernu penaltu po ruce Jéroma Boatenga a nařídil jen roh, hned po něm si však Stuttgart vypracoval velký závar a Harnik nadvakrát snížil na 2:3. Další branka už však přes několik závarů nepadla.

Ligu mistrů a obě domácí soutěže již ovládli dříve hráči Interu Milán (2010), Barcelony (2009), Manchesteru United (1999), PSV Eindhoven (1988), Ajaxu Amsterodam (1972) a Celtiku Glasgow (1967).

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 3:2 (1:0)

Branky: 48. a 61. Gomez, 37. Müller z pen. - 71. a 80 Harnik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články