Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Fotbalisté Atlétika Madrid porazili ve finále poháru Real

Madrid - Podesáté v historii dokázalo španělský pohár vyhrát Atlético Madrid. Tým Diega Simeoneho se dočkal pravého vyvrcholení úspěšné sezony, v níž si vybojoval účast v Lize mistrů. Po čtrnácti letech dokázal zvítězit nad Realem Madrid a získal první domácí trofej od roku 1996.

Hráči týmu Atlético Madrid s trofejí po zápase proti Realu Madrid
zdroj: ČTK / AP autor: Andres Kudacki

Real dohrál vypjatý zápas bez dvou velkých postav. Nejprve byl v druhém poločase za protesty vykázán z lavičky kouč José Mourinho a v závěru prodloužení dostal červenou kartu autor úvodní branky zápasu Cristiano Ronaldo, který zasáhl Gabiho kopačkou do obličeje a vyprovokoval tím hromadnou šarvátku. Poté hru přerušili i fanoušci, kteří zasáhli brankáře Atlétika Thibauta Courtoise předmětem hozeným z hlediště.

Atlético v 35. minutě vyrovnalo a posléze přečkalo tři soupeřovy velké šance. Hlavička brazilského obránce Mirandy pak týmu v prodloužení zajistila první vítězství v madridském derby po 14 letech. Španělský pohár Atlético naposledy získalo v roce 1996, třikrát pak prohrálo ve finále.

Mourinho je podle médií na odchodu do Chelsea a předpokládalo se, že se s Realem rozloučí právě ziskem poháru. Sezonu bez velké trofeje označil věhlasný portugalský kouč za nejhorší v kariéře. "Nezískat žádný důležitý titul, to se mi ještě nikdy nestalo. Není to hodno ani mne ani takového klubu, jakým je Real Madrid," řekl.

Real v sezoně vyhrál jen španělský Superpohár, to ale bylo Mourinhovi málo. "Hráli jsme finále, semifinále (Ligy mistrů), skončili jsme druzí (v lize), máme Superpohár. Pro spoustu jiných trenérů by to byla velmi dobrá sezona, ale pro mne je nejhorší," prohlásil.

Naopak vítězové bouřlivě slavili nečekaný úspěch. "Je pro naše fanoušky za to čtrnáctileté strádání," prohlásil kapitán Gabi, který po druhé žluté kartě v nastaveném čase prodloužení rovněž finálový zápas nedohrál. Vítězství Atlétika označil Gabi za zasloužené, Mourinho mu však rezolutně oponoval. "Trefit tři tyče, to přece není normální. Atlético není tím správným vítězem," řekl trenér Realu.



Zdroj
ČTK, ČT sport, 100 Great Goals [100greatgoals.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články