Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Střížkovští Bohemians porazili Zlín, dařilo se i Karviné

Praha/Karviná – První vítězství v pozici trenéra Bohemians Praha si na své konto připsal trenér Miloš Sazima. Jeho svěřenci porazili v utkání 28. kola na domácím hřišti Zlín 2:1, a výrazně se tím přiblížili k záchraně. Tři body si připsala i Karviná, jež v druhém dnešním utkání porazila Varnsdorf rovněž 2:1.

Radost fotbalistů Zlína
zdroj: http://www.fctescomazlin.cz

Bohemians Praha rozhodli zápas díky dvěma brankám v úvodních dvaceti minutách. V 6. minutě rozjeli zelenobílí kombinační akci, Grussmann posunul míč na nabíhajícího Hájka, který střelou bez přípravy vymetl šibenici Kořínkovy branky. Ve 20. minutě Hájek přihrál Šenkeříkovi a ten zblízka přidal druhý gól.

Zlín sedmkrát v řadě neprohrál, na Střížkově se však dostal do hry až při dvoubrankovém manku. Blíž ke skórování však byli znovu domácí, dvě šance měl Kuzmanovič. Nejprve minutu před poločasem pálil zblízka nad a sedm minut po změně stran trefil břevno.

Moravané zvedli hlavu až v závěrečné půlhodině. Železník pálil z trestného kopu těsně nad a později v čisté gólové šanci trefil jen padajícího beka Laštovku.

V 80. minutě odcentroval Červenka a po závaru před brankou Bohemians Poznar snížil. V závěru utkání měli Zlínští převahu, k zakončení se dostali Dobeš i Poznar, neměli však přesnou mušku, a tak tři body zůstaly v Praze.

"Potřebovali jsme dnes stůj co stůj vyhrát, a to se nám podařilo hlavně díky výkonu a dvěma gólům v prvním poločase. Spokojen mohu být zejména s nasazením hráčů, kteří udělali vše pro zisk tří bodů," uvedl kouč vítězů Sazima.

V Karviné se kvůli pozdnímu příjezdu hostů začalo hrát s více než čtvrthodinovým zpožděním. Karviná toho využila, v prvním poločase byla lepší, avšak řadu gólových šancí nevyužila. Výjimkou byl Limanovský, který po Hottkově centru v 15. minutě otevřel skóre.

Po změně stran se ale hosté podstatně zlepšili a v 64. minutě Fabián vyrovnal. Právě autor varnsdorfské branky však v 76. minutě fauloval v pokutovém území Mišinského a ten nařízenou penaltu bezpečně proměnil.

28. kolo druhé fotbalové ligy:

Bohemians Praha - Zlín 2:1 (2:0)
Branky: 6. Hájek, 20. Šenkeřík - 80. Poznar. Rozhodčí: Orel - Arnošt, Pilný. ŽK: Grussmann - Kroča, Železník, Polách, Kořínek. Diváci: 273.

Bohemians Praha: Štěpanovský - Macháček, Penc, Bohata, Laštovka - Hájek, Demeter, Grussmann, Očovan (75. Grznár) - Kuzmanovič (89. Smrž), Šenkeřík (90.+1 Smola). Trenér: Sazima.

Zlín: Kořínek - Pazdera, Malý, Kroča, B. Červenka - Motal (46. Elšík) - Železník, Poznar, Polách (56. R. Dobeš), Hruška - Malcharek (56. Matějov). Trenér: Kalivoda.

Karviná - Varnsdorf 2:1 (1:0)
Branky: 15. Limanovský, 76. Mišinský z pen. - 64. Fabián. Rozhodčí: Kocourek - Blažej, Zeman. ŽK: Fischer, Limanovský - Fabián. Diváci: 964.

Karviná: Paleček - Hoffmann, Mikula, Homola, Knötig - Fiala (82. O. Cverna), Vaclík (46. Puškáč), Hottek, Limanovský - Fischer (74. Besta) - Mišinský. Trenér: Mazura.

Varnsdorf: Porcal - Jakobovský, Soběslav, Zbrožek, Fabián - Cana, Hikspoors - Rudnickij, Volf (77. Just), Breite (54. Martan) - Vilkovský (54. Schubert). Trenér: Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články