Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Penaltový rozstřel rozhodl Kopic a Jablonec slaví vítězství v Poháru

Chomutov/Praha – Z vítězství v Poháru České pošty se po gólové přestřelce, kdy oba týmy musely otáčet skóre, radují fotbalisté Jablonce, kteří porazili Mladou Boleslav po penaltovém rozstřelu 5:4. V základní hrací době skončilo utkání 2:2. Rozhodující penaltu neproměnil Johana a jablonecký Kopic zajistil v šesté sérii Severočechům po druhé v historii výhru v poháru a účast v třetím předkole Evropské ligy pro příští sezónu.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Do zápasu na solidně zaplněném stadionu v Chomutově vstoupily oba týmy velice opatrně, což se projevilo na velkém množství nepřesností. První dramatická situace nastala v deváté minutě, kdy si nepěkně podvrkl koleno útočník Mladé Boleslavi Martin Nešpor a trenér Minář musel sáhnout k prvnímu střídání, což byla pro již tak dost zraněními zdecimovanou sestavu Mladoboleslavských další rána.

První velká šance přišla až po dvaceti minutách utkání a byla hned gólová. Útočník Jablonce Michal Hubník se na hranici vápna dostal k míči, obhodil si dva obránce Boleslavi a z úhlu prostřelil přesnou ranou Millera. Vstřelená branka jako by nalila oběma celkům elán do žil a hra okamžitě nabrala vyšší tempo.

Z toho resultovala i první šance Boleslavských, kdy se v čtyřiadvacáté minutě po rychlé akci dostával do dobré střelecké příležitosti Chramosta, který však místo střely přihrával na v offsidu stojícího Ondřejku. O pět minut se však svěřenci trenéra Mináře dočkali. Mareš hodil rychlý aut, obrana Jablonce absolutně zapomněla na Chramostu, jenž přihrál před branku a Ondřej Zahustel do prázdné branky vyrovnal.

Vstřelená branka Boleslavské nabudila, ale ani jedna z nadějně rozjetých příležitostí, ať už v podání Chramosty či Mareše, jabloneckou branku neohrozila.

Těsně před poločasem se ale Mladá Boleslav nakonec dočkala druhé branky. Rohový kop zahraný na přední tyč se po skrumáži odrazil k na penaltě stojícímu Chramostovi a ten halfvolejem rozvlnil síť Jabloneckých podruhé.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji Jablonec a po pěti minutách se do dobré situace dostával opět Hubník, ale v rozhodující moment na míč nedoskočil. Hře Severočechů velice pomohlo poločasové střídání, kdy na hřiště přišel Kopic.

Jablonec si dlouho nebyl schopný vytvořit větší šanci. Až pětadvacet minut před koncem po centru propadl míč k volnému Karlu Pitákovi, jenže ten na zadní tyči ve vyložené šanci střílel ze záklonu a míč z jeho kopačky zamířil vysoko nad branku. O pět minut později mohl Piták svojí minelu napravit, když se na hranici vápna zjevil tváří tvář Millerovi, ale ten jeho střelu placírku výborně vyrazil.

Tlak Jabloneckých se s přibývajícím časem zvyšoval, za což byli odměněni sedm minut před koncem. Piták na hranici vápna našel aktivního Kopice, který napřáhl a přesnou ranou k tyči vyrovnal. Svěřencům Skuhravého však remíza nestačila a i nadále pokračovali v útočné hře. A málem tři minuty před koncem slavili další branku. To když se z dvaceti metrů opřel do míče Vaněk, Miller jeho nebezpečnou střelu vyrazil pouze před sebe a dobíhající Hubník poté nastřelil z těsné blízkosti boleslavského brankáře.

V nastaveném čase si ještě jednu vyloženou šanci vytvořil jablonecký Zoubele, ale ve vyložené šanci, kdy byl sám před Millerem nedal. Finále Poháru tak musely rozhodnout penalty. Rozstřel zahájil Boleslavští a hned první neproměnil Ondřejka. Avšak ani Piták úvodní pokutový kop nedal. Rozhodující moment nastal v šesté sérii. Stoper Boleslavi Petr Johana nastřelil břevno a z následné penalty střelec vyrovnávací branky Kopic rozhodl o vítězství Jablonce.

Ten získal pohár podruhé v historii. Poprvé tomu tak bylo v roce 1998. I tehdy byl u triumfu současný trenér Jablonce Roman Skuhravý, tenkrát v pozici hráče.

Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:2), na penalty 5:4

Branky: 19. Hubník, 84. Kopic - 29. Zahustel, 45. Chramosta. Penalty proměnili: Loučka, Novák, Rossi, Vaněk, Kopic - Jarolím, Ščuk, Bořil, Chramosta. Neproměnili: Piták - Ondřejka, Johana. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Hubník, Kopic, Loučka - Kúdela, Ščuk, Kysela.

Jablonec: Špit - Kubista (46. Piták), Rossi, Beneš, Novák - Loučka, Eliáš - Čížek (77. Zoubele), Vaněk, Jablonský (46. Kopic) - Hubník. Trenér: Skuhravý.

Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Ševinský, Bořil - Jarolím, Ščuk - Zahustel (71. Kysela), Chramosta, Mareš (84. Synek) - Nešpor (12. Ondřejka). Trenér: Minář.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články