Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brankář Čech podepsal novou smlouvu v Chelsea až do roku 2013

Londýn - Český fotbalový reprezentant Petr Čech se v londýnském velkoklubu Chelsea FC dohodl na nové pětileté smlouvě. Na Stamford Bridge by tak měl zůstat minimálně do roku 2013. Podle hráčova agenta Pavla Zíky se jedná o smlouvu, která splňuje nároky na kontrakt pro nejlepšího brankáře světa.

Hráčův manažer však bližší informace ohledně Čechova nového kontraktu odmítl zveřejnit. Podle nedávných informací britského deníku Evening Standard by si měl Čech nyní přijít na 90 000 liber (2,8 milionu korun) týdně. Dosud si vydělával přibližně o 20 tisíc méně.

"Prodloužení mé smlouvy v Chelsea beru jako obrovskou čest a také jako ocenění mojí dosavadní práce v klubu," řekl Čech pro své oficiální internetové stránky. "Chelsea mi od prvního momentu přirostla k srdci. A to díky mým spoluhráčům, lidem, kteří v klubu pracují, a samozřejmě také díky skvělým fanouškům," vysvětlil, proč se před podpisem dlouho nerozmýšlel.

Velkou radost z prodloužení smlouvy měl také nový trenér Chelsea Luiz Felipe Scolari. "Jsem potěšen, že zde Petr podepsal novou smlouvu. Podle mne je to nejlepší brankář na světě, proto jsem velmi rád, že se mnou zůstane v Chelsea," uvedl Scolari pro britskou televizi.

Šestadvacetiletý Čech, jehož předchozí smlouva by vypršela za dva roky, působí v anglickém klubu od léta 2004, kdy do Londýna přestoupil z francouzského Rennes za sedm milionů liber. Za Chelsea odehrál 166 zápasů, ve kterých vychytal 90 čistých kont. Ve své první sezoně na ostrovech získal ocenění pro nejlepšího brankáře, když stanovil nový rekord ligy v podobě 1024 minut bez inkasovaného gólu a vychytal 21 čistých kont. Rovněž UEFA ho vyhlásila nejlepším brankářem sezony 2005/06.

Podle informací britských médií se o Čecha v minulých měsících údajně ucházel AC Milán, který měl za českého reprezentanta nabízet 32 milionů liber. Podpis smlouvy však spekulace o brankářově případném odchodu vyvrátil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články